Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Opleiding installatietechniek voor volwassenen

Wil jij je omscholen naar de installatietechniek? En ben je op zoek naar een opleiding installatietechniek voor volwassenen? Dan vind je op TechniekOpleiding.nl een uitgebreide selectie van opleidingen, cursussen en trainingen waarmee jij je doel kunt bereiken!

Wanneer je nog geen kennis hebt van installatietechniek en je wilt meer weten over dat onderwerp, dan vind je op TechniekOpleiding.nl verschillende kortdurende trainingen. Bijvoorbeeld de training Basis Installatietechniek, waarin je in slechts vijf dagen tijd de beginselen leert op het gebied van installatietechniek.

Omscholing naar de installatietechniek

Voor een basiscursus installatietechniek is het handig als je al enige affiniteit hebt met techniek, maar je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Je maakt in dat omscholingstraject dus kennis met uiteenlopende aspecten binnen de installatietechniek. Doordat de training praktijkgericht is, kun je na afloop bijvoorbeeld al drinkwaterleidingen en gasleidingen op correcte wijze en op maat monteren. Je hebt de basisvaardigheden onder de knie die centraal staan in de installatietechniek en dat betekent dat je vanaf dat moment al functioneel inzetbaar bent voor een werkgever!

Werken en leren in de installatietechniek

TechniekOpleiding.nl maakt zich sterk voor cursussen en trainingen die als resultaat hebben dat mensen na afloop al meteen Functioneel Inzetbare Personen - oftewel FIP’s - zijn. Een functioneel inzetbare persoon is iemand die na het volgen van een korte cursus al direct in staat is om bepaalde routinematige werkzaamheden van specialisten uit te voeren. Uiteraard doe je dat eerst onder begeleiding van een ervaren collega. Als FIP kun je dus al direct mee de werkvloer op of mee met een collega en aan de slag bij de klant.

Is er werk voor een zij-instromer in de installatietechniek?

Er is absoluut werk voor mensen die zich hebben omgeschoold en als zij-instromer aan de slag willen in de installatietechniek. Omdat deze branche al jaren te kampen heeft met een groot tekort aan technici en de instroom vanuit de reguliere mbo-opleidingen te klein is om invulling te geven aan de vraag vanuit de werkgevers, biedt dat kansen voor zij-instromers. Dat geldt met name voor de installatietechniek, omdat het op dat vakgebied mogelijk is mensen door middel van enkele korte cursussen al een gedegen basiskennis bij te brengen. Wanneer je na een cursus aan het werk gaat, zul je merken dat je in de praktijk veel van je collega’s leert met wie je meeloopt. Zo ‘rol’ je als het ware langzaam maar zeker in je functie.

Wil jij je omscholen richting de installatietechniek?

Bekijk dan eens het aanbod wat TechniekOpleiding.nl voor je geselecteerd heeft. Ook loont het de moeite de pagina met informatie over subsidies door te lezen. Er is een kans dat jij aanspraak kunt maken op een aantrekkelijke subsidie wanneer je je als volwassene wilt gaan omscholen in de richting installatietechniek.

Heb je vragen over cursussen of subsidiemogelijkheden?

Bel dan 088 939 0001 of stuur een e-mail naar advies@techniekopleiding.nl en het team van TechniekOpleiding.nl helpt je graag op weg!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001