Opleiding installatietechniek voor volwassenen

Wil jij je omscholen naar de installatietechniek? En ben je op zoek naar een opleiding installatietechniek voor volwassenen? Dan vind je op TechniekOpleiding.nl een uitgebreide selectie van opleidingen, cursussen en trainingen waarmee jij je doel kunt bereiken!

Als je nog geen kennis hebt van installatietechniek en je wilt meer weten over dat onderwerp, dan vind je op TechniekOpleiding.nl verschillende kortdurende trainingen, waardoor je al snel aan de slag kunt in de installatiebranche.

Omscholing naar de installatietechniek

De installatietechniek is breed. TechniekOpleiding helpt je snel aan de slag in de installatietechniek. Wist je dat je na slechts enkele cursusdagen al een carrièreswitch kunt maken naar de installatietechniek? Je hoeft geen jarenlange opleiding te volgen om in de installatietechniek aan de slag te gaan. TechniekOpleiding heeft voor verschillende functies in de installatietechniek een instroomprogramma samengesteld, waardoor je in enkele curususdagen de juiste kennis opdoet om direct aan de slag te kunnen als installateur bij een bedrijf.

Zo hebben we het opleidingspad voor je klaarliggen als je je wilt omscholen naar een van de volgende functies binnen de installatietechniek:

Een omscholingstraject naar de installatietechniek is zo wel heel makkelijk. Je maakt in dat omscholingstraject kennis met uiteenlopende aspecten binnen de installatietechniek. Doordat de trainingen praktijkgericht zijn, kun je na afloop bijvoorbeeld al drinkwaterleidingen en gasleidingen op correcte wijze en op maat monteren. Je hebt de basisvaardigheden onder de knie die belangrijk zijn voor jouw beroep en dat betekent dat je vanaf dat moment al functioneel inzetbaar bent voor een werkgever!

Een ander voordeel van je omscholen met de vakspecifieke omscholingstrajecten van TechniekOpleiding, is dat ze volledig gericht zijn op volwassenen. De cursussen kun je overdag volgen, maar eventueel ook in de avonduren. De trainingen zijn heel efficient, waardoor je als volwassene niet de schoolbanken in hoeft en het prima kunt combineren met andere verplichtingen.

Werken en leren in de installatietechniek

TechniekOpleiding.nl maakt zich sterk voor cursussen en trainingen die als resultaat hebben dat mensen na afloop al meteen Functioneel Inzetbare Personen - oftewel FIP’s - zijn. Een functioneel inzetbare persoon is iemand die na het volgen van een korte cursus al direct in staat is om bepaalde routinematige werkzaamheden van specialisten uit te voeren. Uiteraard doe je dat eerst onder begeleiding van een ervaren collega. Als FIP kun je dus al direct mee de werkvloer op of mee met een collega en aan de slag bij de klant.

Is er werk voor een zij-instromer in de installatietechniek?

Er is absoluut werk voor mensen die zich hebben omgeschoold en als zij-instromer aan de slag willen in de installatietechniek. Omdat deze branche al jaren te kampen heeft met een groot tekort aan technici en de instroom vanuit de reguliere mbo-opleidingen te klein is om invulling te geven aan de vraag vanuit de werkgevers, biedt dat kansen voor zij-instromers. Dat geldt met name voor de installatietechniek, omdat het op dat vakgebied mogelijk is mensen door middel van enkele korte cursussen al een gedegen basiskennis bij te brengen. Wanneer je na een cursus aan het werk gaat, zul je merken dat je in de praktijk veel van je collega’s leert met wie je meeloopt. Zo ‘rol’ je als het ware langzaam maar zeker in je functie.

Wil jij je omscholen richting de installatietechniek?

Bekijk dan eens de omscholingstrajecten in de installatietechniek die TechniekOpleiding.nl voor jou klaar heeft liggen. Ook loont het de moeite de pagina met informatie over subsidies door te lezen. Er is een kans dat jij aanspraak kunt maken op een aantrekkelijke subsidie wanneer je je als volwassene wilt gaan omscholen in de richting installatietechniek.

Heb je vragen over cursussen of subsidiemogelijkheden?

Bel dan 088 939 0001 of stuur een e-mail naar advies@techniekopleiding.nl en het team van TechniekOpleiding.nl helpt je graag op weg!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001