Van werken in een bouwmarkt naar servicetechnicus

Jouw motivatie is de sleutel tot succes!

Dennis Westerink (23) werkte in een bouwmarkt als filiaalmanager. Toch switchte hij naar de techniek. Hoe deed hij dat? En waarom?

“Ik voelde me onzeker over de toekomst in de detailhandel,” vertelt Dennis. “Ik kwam er al snel achter dat de opleiding tot filiaalmanager niet echt mijn ding was. Ik wilde toch liever de technische kant op. En van huis uit kwam ik als kleine jongen al via mijn vader in aanraking met techniek. Ik mocht vaak met hem mee op pad; hij werkt al dertig jaar als technicus. Het willen aansturen en begeleiden, dat heb ik ook van hem. De overstap naar de techniek was voor mij dus logisch.”

Werken en leren tegelijk

“Ik had geen opleiding in de techniek. Het mooie is dat je in die branche ook aan het werk kunt als je nog geen compleet ‘papiertje’ op zak hebt - en dat is uiteraard waar je tegenaan loopt als je je laat omscholen. Ik heb eerst een aantal losse cursussen gedaan: de veiligheidstraining en Industriële automatisering. Daarmee kon ik al direct aan de slag. Mijn ontwikkeladviseur heeft mij daarmee goed geholpen. Samen bekeken we de mogelijkheden van het combineren van werk en leren en is een studieplan op papier gezet. Ik vond een super werkplek waar ik kon werken en leren tegelijk! Veel lessen worden in de avonduren gegeven, wat mij goed uitkwam,” legt Dennis uit.

Kleinschalig, specialistisch en persoonlijk

Dennis koos voor ROVC. “Ik zocht een opleidingsinstituut dat gespecialiseerd was in techniek. Het instituut waar ik mijn eerste opleiding volgde was erg groot. Dat voelde zo onpersoonlijk! ROVC is kleinschalig en specialistisch. De lessen worden gegeven door experts uit het veld en het contact met de medewerkers was ook prettig en persoonlijk. Je hebt veel eigen inbreng. Je kan bijvoorbeeld zelf de volgorde bepalen van de diverse cursussen. Dat sprak mij aan!”

Interim service coördinator

Momenteel werkt Dennis als interim service coördinator bij SPIE Nederland, multitechnische dienstverlening op gebied van energie en communicatie. “Mijn ambitie ligt vooral in de werk- en projectvoorbereiding en in coördinerende en leiderschapstaken. “Om snel aan de slag te kunnen in de techniek, is jouw eigen motivatie de sleutel tot succes. Daar ben ik van overtuigd. Als de materie vanuit de opleiding je enthousiast maakt, dan is de tijdsinvestering geen probleem. Het is een investering in jezelf.”

Ook laten omscholen?

Heeft het verhaal van Dennis jou geïnspireerd en wil jij je ook laten omscholen, naar bijvoorbeeld elektromonteur? Neem dan contact op met onze studieadviseurs! Zij helpen je graag!

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001