Van stalmedewerker in de paardensport naar servicemonteur cv

Waar Michelle eerst paarden verzorgde, zorgt zij er nu voor dat cv-ketels goed functioneren. Een overstap van stalmedewerker naar de techniek… kan dat? Voor Michelle was het geen probleem!

Michelle Bourgonje werkte voordat zij in de techniek begon als stalmedewerker in een dressuurstal. “Ik heb zelf ook nog een paard en het viel mij steeds zwaarder om de hele dag tussen de paarden te werken en dan ’s avonds ook nog mijn eigen paard te ‘moeten’ rijden. Dus ik besloot dat ik iets totaal anders wilde gaan doen. Wat dat dan moest zijn, dat wist ik nog niet. Ik ging naar het uitzendbureau en zag daar de vacature van Servicemonteur cv bij Energiewacht. Ik kom natuurlijk niet uit de techniek, maar de vacature sprak me erg aan. Ik werd voorgesteld en ik mocht beginnen!”

Werken en leren

Michelle werkt op dit moment al weer bijna 1,5 jaar bij Energiewacht in Rotterdam. “Ik begon met een werkweek van 36 uur, waarvan ik 32 uur per week meeliep met een ervaren monteur en 4 uur per week de cursus Eerste monteur werktuigkundige installaties volgde. Dan pak je al heel snel zaken op en word je vrij snel al functioneel inzetbaar. Ik besloot vervolgens om 40 uur per week te gaan werken en de opleiding zelfstandig en versneld op te pakken. Al het cursusmateriaal staat online en je kunt je eigen leertempo bepalen. Wanneer ik vragen heb, dan stuur ik mijn docent een berichtje en dan plannen we een ‘les’ in; dan helpt hij me weer vooruit. Ook de examens kun je zelf inplannen. Ik heb lekker de gang te pakken; nog even en ik heb het papiertje op zak!”

De hele dag op pad

Haar functie als Servicemonteur cv bij Energiewacht bevalt haar enorm goed. “Ik vind het heerlijk om de hele dag onderweg te zijn van klant naar klant. ’s Ochtends krijg ik mijn bonnen door – daar staat op waar ik heen moet en wat er moet gebeuren, zoals onderhoud uitvoeren of een storing oplossen. Dan stap ik in mijn bus en ga ik op pad. Aan het einde van de dag bestel ik de gebruikte onderdelen bij de koerier, zodat mijn bus weer aangevuld wordt en ga ik naar huis. Dag in dag uit op een vaste werkplek op een kantoor zitten is niks voor mij!”

Michelle aan het werk als servicemonteur cv

Hecht team collega’s

Ik kom voornamelijk bij particulieren. Energiewacht werkt ook veel voor woningbouwverenigingen, dus het gebeurt regelmatig dat ik ergens kom en dan een hele straat langs ga voor onderhoud aan de cv-ketels. Wij rijden met een team van ongeveer 25 monteurs in de regio Spijkenisse en omgeving. Als ik een keer tegen een probleem aanloop waar ik over twijfel, kan ik altijd een collega bellen voor advies. Ik heb echt een hele fijne groep collega’s en voel me echt één van de monteurs. Klanten zijn soms wel verbaasd dat er een vrouw voor de deur staat, maar gelukkig wel op een positieve manier”, lacht Michelle.

Geen moment spijt

Michelle heeft geen moment spijt gehad van haar overstap van de paarden naar de techniek. “Nee, zeker niet!” zegt zij. “Ik geniet nu weer volop van mijn eigen paard. En mijn werk als Servicemonteur geeft mij ook iedere dag weer energie; dat gevoel was ik als stalmedewerker helemaal kwijt. Ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb!”

Ook laten omscholen?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Michelle en wil jij je ook laten omscholen? Neem dan contact op met onze studieadviseurs! Zij helpen je graag.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001