Van de logistiek naar de techniek

Het duurde even voordat Yuri had uitgevonden wat voor hem dé baan was waarin hij zich goed voelde. Bij Van Dorp ontdekte hij dat een baan als servicemonteur hem op het lijf was geschreven.

“Ik heb mijn plek helemaal gevonden in de techniek, maar voordat ik zo ver was, had ik al wat omzwervingen achter de rug,” begint Yuri Steinz lachend. “Na de middelbare school wist ik niet wat ik wilde. Ik koos voor het grafisch lyceum, maar dat was het niet voor mij. Toen ben ik naar de havo gegaan. Talen bleken mij wel te liggen en zo belandde ik op het hbo, met als doel leraar Engels te worden. In het derde jaar ben ik gestopt. Voor de klas staan was ook niet mijn ding. Ik wist alleen nog steeds niet wat ik dan wel wilde.”

Zonder diploma’s aan de slag

Yuri besloot zonder diploma’s op zoek te gaan naar werk. “Ik kwam in de logistiek terecht. Daar waren echter totaal geen doorgroeimogelijkheden.
Toevallig kwam ik met iemand in gesprek die bij Van Dorp werkte – een grote technisch dienstverlener met vestigingen door heel Nederland. Ik ging daar op gesprek en werd aangenomen als servicemonteur. Omdat er op dat moment behoefte was aan een Service coördinator, ben ik dat werk eerst gaan doen. Ik voelde me direct thuis bij Van Dorp.”

Het veld in

“Toen er ruimte ontstond om mee het veld in te gaan, ben ik een jaar lang meegereden met verschillende collega’s. Zij leerden mij tijdens het werk al vele kneepjes van het vak en dan word je al snel functioneel inzetbaar. En… ik vond het werk leuk! Dat geeft je ook meteen een doel en de energie om jezelf te ontwikkelen!”

In een rap tempo veel wijzer

“In september ben ik gestart met de opleiding Eerste monteur werktuigkundige installaties bij de Van Dorp Academy. Die volg ik naast mijn baan. Eén dag in de week zit ik van 14.30 uur tot 21.30 uur in de schoolbanken. Met de kennis die je al hebt vanuit de dagelijkse praktijk, valt hetgeen je in de cursus tegenkomt veel sneller op zijn plek. Ik merk dat ik in een rap tempo veel wijzer wordt op het gebied van bijvoorbeeld cv, elektro en meet- en regeltechniek. En alles wat je leert kom je andersom ook weer tegen in je dagelijkse praktijk, dus dat motiveert enorm.”

Het werkt weer!

Het werken bij Van Dorp geeft Yuri veel voldoening. “Het geeft een fijn gevoel als je na een dag sleutelen bijvoorbeeld een pomp hebt vervangen en dan tegen de klant kunt zeggen ‘het werkt weer’. Dan is de klus klaar, de klant blij en ga je weer door naar de volgende uitdaging! Van Dorp heeft een zeer gevarieerd klantenbestand. Ik werk met een klein team met name aan het onderhoud van de installaties in zes grote panden van één eigenaar. Dat heeft als voordeel dat je precies weet hoe het in die panden in elkaar zit qua installaties. Af en toe als het zo uitkomt ga ik ook wel eens mee op pad naar andere panden en dat vind ik dan ook weer leuk, juist omdat het dan weer nieuw is wat je op je bordje krijgt.” “Over ongeveer twee jaar is mijn opleiding klaar en heb ik het papiertje op zak. Ik ben nog altijd blij dat ik in de techniek terecht gekomen ben. Het heeft even geduurd, maar ik zit eindelijk op mijn plek!”

Ook laten omscholen?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil jij je ook laten omscholen? Neem dan contact op met onze studieadviseurs! Zij helpen je graag.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001