Van thuiszorgmedewerkster naar onderhoudsmonteur cv

Een carrièreswitch van thuiszorgmedewerkster naar onderhoudsmonteur cv - kan dat? Jazeker! Martine Paalman-Markvoort bewijst het. In 2018 zegde zij de thuiszorg vaarwel, liet zich omscholen en ging aan de slag als onderhoudsmonteur!

“Door bezuinigingen nam de werkdruk in de thuiszorg toe. Ik had het gevoel dat ik alles ‘af moest raffelen’. Daardoor begon het te kriebelen. Ik wilde wat anders. Ik twijfelde: verder leren in de zorg? Of het over een andere boeg gooien? Tot ik een interessante vacature bij Van Dam in Rijssen zag. Een 20-urige werkweek, zelf je werktijden bepalen en de mogelijkheid tot omscholing. Dat gaf de doorslag! Ik solliciteerde. Eerst werd ik afgewezen; de vacature was al intern ingevuld. Maar later werd ik alsnog gebeld of ik op gesprek wilde komen.”

“De eerste maanden liep ik mee met collega's en na de zomervakantie begon ik aan de eerste cursussen om uiteindelijk mijn mbo-opleiding 'Monteur service en onderhoud installaties en systemen’ te behalen. Die opleiding - of een vergelijkbare - is vanaf 2020 verplicht om aan installaties met gassen te mogen sleutelen. Normaal duurt deze opleiding twee jaar, maar ik heb hem in één jaar afgerond. Dat was even pittig, in combinatie met werk en twee kids thuis.” lacht ze. “Maar het scheelde dat ik al in de praktijk had meegelopen en niet helemaal als leek aan de opleiding begon.”

Werk genoeg!

Er is een tekort aan technici, dus als onderhoudsmonteur cv is er voor Martine genoeg werk. Het werken in de techniek bevalt haar uitstekend. “Ik vind het fijn om met mijn handen te werken en je hebt leuke contacten met de mensen bij wie je over de vloer komt. Dat moet je ook wel liggen, dat sociale aspect. Technische aanleg is, denk ik, zelfs minder belangrijk. Zolang je maar wilt leren en accepteert dat iedereen op zijn eigen manier werkt.”

En de toekomst? Hoe ziet Martine die?

“Er gebeurt veel in het werkveld. De energietransitie is echt ingezet! Toch denk ik dat het een hele klus wordt alle woningen ‘van het gas af’ te krijgen. Ik wil mezelf wel blijven ontwikkelen. De ROVC-beroepsopleiding ‘Servicemonteur klimaattechniek’ is voor mij de volgende stap om de dingen die ik als onderhoudsmonteur doe nog beter te begrijpen. Maar dat is toekomst. Voor nu volg ik korte, praktische trainingen bij leveranciers!”

Ook laten omscholen?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil jij je ook laten omscholen naar bijvoorbeeld aircomonteur? Neem dan contact op met onze studieadviseurs! Zij helpen je graag.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001