Van APK-keurmeester naar servicemonteur cv

Michel repareerde een bedrijfsauto van Energiewacht en besloot een carrièreswitch te maken. Hij werkt nu al weer bijna een jaar als Servicemonteur cv.

“Dat ik in de techniek terecht kwam is eigenlijk meer toeval dan een bewuste keuze,” begint Michel van Capelle zijn verhaal. “Ik werkte al tien jaar bij een garagebedrijf en was daar inmiddels doorgegroeid naar APK-keurmeester. Ik wilde graag verder doorgroeien en mezelf ontwikkelen, maar hoewel dat steeds beloofd werd, kwam het er keer op keer niet van. Ik was dus niet tevreden meer in mijn baan, maar echt op zoek naar iets anders was ik ook niet.

Op een dag werd er een auto van Energiewacht binnengebracht voor reparatie en die was beletterd met de tekst ‘Wij zoeken collega’s!’. Dus ja… ik dacht ‘even bellen kan altijd’. Van het één kwam het ander en ik werk nu al weer bijna één jaar bij Energiewacht als Servicemonteur cv!”

In de praktijk leer je snel

“Toen ik begon bij Energiewacht, heb ik eerst een aantal weken meegelopen met een ervaren monteur. Door het meekijken en onder begeleiding werken aan de cv-ketels leer je snel. Ik had wel het voordeel dat ik al een technische achtergrond had vanuit de autobranche, maar een cv-ketel is toch echt wel totaal iets anders.”

“ Vervolgens ben ik gestart met de opleiding Eerste monteur werktuigkundige installaties. Iedere week heb ik één dag van 14.00 tot 21.00 uur cursus. Uiteindelijk heb ik dan over circa 2 jaar mijn diploma. Maar ondertussen kun je wel gewoon aan de slag; je bent meteen functioneel inzetbaar. Dat is het prettige aan deze combinatie van werken en leren.”

Volop doorgroeimogelijkheden

Het werken als Servicemonteur cv bevalt Michel uitstekend. “In deze baan kan ik weer doorgroeien. Dat vind ik belangrijk. Ik wil niet blijven stilstaan. Natuurlijk was het ook wel spannend. Ik werkte al tien jaar bij dezelfde baas, ik had een vast contract. Ja, dat geef je dan allemaal op. Maar ik heb er nooit spijt van gehad.”

servicemonteur Michel aan het werk als servicemonteur

Elke dag is anders

Michel werkt in de regio Rotterdam. “Van Brielle tot Oud-Beijerland en alles daar tussenin is mijn werkgebied. Ik werk nu inmiddels zelfstandig. Iedere ochtend krijg ik mijn werkbonnen door en dan zie ik waar ik die dag naartoe ga. Elke dag is weer anders, je ontmoet iedere keer weer andere mensen. Die afwisseling vind ik heerlijk.

Achteraf is het altijd makkelijk praten, natuurlijk, maar ik had die stap naar de techniek eigenlijk veel eerder moeten zetten. Alleen is dat een beetje ‘mensen eigen’, denk ik. We geven niet graag op wat vertrouwd is. Maar ik ben blij dat ik dat wel heb gedaan.”

Ook laten omscholen?

Heeft het verhaal van Michel jou geïnspireerd en wil jij je ook laten omscholen? Neem dan contact op met onze studieadviseurs! Zij helpen je graag.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001