UWV omscholing

Denk jij erover na om je te laten omscholen en aan de slag te gaan in de techniek? Heb jij momenteel een WW, WIA of Wajong-uitkering en nog geen zicht op een baan? Dan kun je mogelijk een omscholingstraject volgen via het UWV. Heb je nu een WW-uitkering en nog geen zicht op een baan, dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor omscholing via het UWV richting een kansberoep. Het UWV heeft een lijst opgesteld met kansberoepen binnen verschillende sectoren en de techniek is een branche met een lange lijst aan keuzemogelijkheden.

UWV gecontracteerd scholingsbedrijf

TechniekOpleiding.nl is als opleidingsinstituut gecontracteerd door het UWV. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die opleidingen en trainingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.

Omscholing naar de techniek via UWV

De technische branche kampt al jaren met een groot tekort aan vakmensen. Dat komt doordat de instroom vanuit het reguliere mbo-onderwijs niet voldoende is om aan de vraag naar medewerkers in de technische branche te voldoen. Daarom is er juist in de techniek veel mogelijk als het gaat om zij-instroom; dat betekent dat je vanuit een andere branche aan het werk gaat in de techniek.

Als jij denkt dat er voor jou kansen liggen in de techniek, bespreek dit dan met jouw contactpersoon binnen het UWV. Mogelijk kun je dan via het UWV omgeschoold worden, waarbij de kosten voor jouw opleidingstraject deels of geheel door het UWV worden betaald. Het is dan ook mogelijk dat je de opleiding volgt met het behoud van je uitkering.

Omscholing via het UWV – hoe werkt dat?

Wanneer een opleider is geregistreerd als opleidingspartner bij het UWV, dan kun je als omscholer bij dat bedrijf jouw scholingsbudget besteden om een cursus of training te volgen. Je hebt recht op een scholingsbudget via het UWV als je een WW, WIA of een Wajong-uitkering ontvangt. Dankzij dit scholingsbudget kun jij investeren in jouw ontwikkeling en daardoor jouw kansen op een baan in een kansrijke beroepgroep vergroten.

Vrijstelling van sollicitatieplicht

Volg jij een opleiding met als doel jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, dan kan het zijn dat je van het UWV een tijdelijke vrijstelling kunt krijgen voor je sollicitatieplicht. Hiervoor dien je contact op te nemen met het UWV. Je kunt het verzoek om vrijstelling van je sollicitatieplicht bij jouw adviseur werk neerleggen. Wordt je verzoek goedgekeurd, dan hoef je dus tijdens je opleiding niet te solliciteren.

Meer weten over omscholing via UWV?

Scholing of omscholing is belangrijk en helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je contactpersoon bij UWV kan daarbij adviseren, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je start!

UWV-omscholing via TechniekOpleiding.nl

Wil jij met de mogelijkheid die het UWV biedt je laten omscholen naar de techniek? TechniekOpleiding.nl helpt je graag bij de keuze voor de juiste opleiding. Neem contact op met een van onze studieadviseurs voor advies.

Bel dan 088 939 0001 of stuur een e-mail naar advies@techniekopleiding.nl en het team van TechniekOpleiding.nl helpt je graag op weg!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001