Zij-instroom techniek

De techniek is een branche die ontzettend veel mogelijkheden biedt voor zij-instromers. Wil je in de techniek aan de slag gaan, dan heeft TechniekOpleiding.nl een grote selectie aan korte cursussen en trainingen, waarmee je in een paar dagen tijd wordt ingewijd in de basisbeginselen van bijvoorbeeld elektrotechniek of installatietechniek.

Zij-instroom in de techniek

De technische branche kampt al jaren met een tekort aan goed opgeleide technici. De nieuwe aanwas vanuit het reguliere mbo-onderwijs is onvoldoende om aan de vraag vanuit de branche te kunnen voldoen. Daarom liggen er voor jouw veel kansen om als zij-instromer aan de slag te gaan in de techniek. Werk je in een andere branche, dan kun je laten omscholen en als zij-instromer aan de slag gaan in de techniek.

Snel als zij-instromer aan de slag in een kansberoep

De beroepen waar je veel kansen hebt op een baan zijn door het UWV in kaart gebracht. Met de korte opleidingen van TechniekOpleiding.nl kun je snel aan de slag in een kansberoep binnen de techniek. Voor enkele beroepen hebben we precies voor je uitgewerkt hoe jij als zij-instromer snel aan de slag kunt in een van deze technische beroepen.

Benieuwd waar de kansen liggen en hoe jij snel aan de slag kunt in een van deze technische functies?

Bekijk de kansberoepen

Zij-instroom – is dat iets voor mij?

Misschien twijfel je of zij-instroom in de techniek wel iets voor jou is. Dan is het misschien goed te weten dat je bijvoorbeeld voor een basiscursus over elektrotechniek geen speciale voorkennis nodig hebt. Natuurlijk is het wel prettig als je techniek interessant vindt; als je er maar affiniteit mee hebt. Wanneer je bereid bent om te luisteren, om te leren en je open stelt voor nieuwe ervaringen, dan kom je als zij-instromer al een heel eind!

Functioneel inzetbaar als zij-instromer

Het mooie van het werken in de techniek, is dat je voor een werkgever al vrij snel functioneel inzetbaar kunt zijn. Na het afronden van een basiscursus van een aantal dagen, ben je namelijk al in staat om routinematige werkzaamheden uit te voeren. Natuurlijk doe je dit eerst onder begeleiding en toezicht van een ervaren collega, die jou in de praktijk mee op pad neemt of met wie je samenwerkt op de werkvloer.

Puzzelstukjes vallen op hun plaats

Doordat je het geleerde al snel in de praktijk toepast, zul je ervaren dat je veel zaken herkent. De spreekwoordelijke puzzelstukjes vallen dan op hun plaats. In de praktijk leer je ook weer veel nieuwe dingen en groei je ongemerkt steeds verder door. Na een aantal maanden ben je dan toe aan een volgende cursus, waarbij je je kennis van de techniek verder kunt verdiepen.

Meer weten over zij-instromen in de techniek?

Een aanrader is om de ervaringsverhalen van anderen te lezen die de overstap hebben gemaakt vanuit een andere branche naar de techniek. Zij vertellen waar ze nu werken, waarom ze hiervoor gekozen hebben, hoe ze dat aangepakt hebben en of de overstap voor hen een goede keuze is geweest.

Bekijk de ervaringsverhalen!

TechniekOpleiding.nl helpt jou instromen in de techniek

TechniekOpleiding.nl helpt mensen zoals jij, die overwegen om in de techniek te gaan werken, om keuzes te maken. Welke opleiding heb jij nodig om als zij-instromer aan de slag te gaan in de techniek? Onze studieadviseurs helpen je graag verder.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001