Wat kan het STAP-budget voor jou betekenen?

Een Leven Lang Ontwikkelen dankzij het STAP-budget

De letters STAP staan voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget vervangt de regeling dat je scholingskosten kunt aftrekken van je inkomstenbelasting.

Een Leven Lang Ontwikkelen dankzij het STAP-budget

Er is momenteel veel gaande als het gaat om de arbeidsmarkt. Bepaalde sectoren hebben het zwaar en andere sectoren hebben te maken met een groot tekort.

Maar los daarvan volgen technologische ontwikkelingen elkaar snel op. Het is om die redenen belangrijk om aandacht te hebben voor persoonlijke ontwikkeling. Je moet ervoor zorgen dat je je hele werkende leven duurzaam inzetbaar blijft. Om dat Leven Lang Ontwikkelen te stimuleren, heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie waarbij werkenden en niet-werkenden een persoonlijk ontwikkelbudget krijgen van maximaal € 1.000,- per jaar. Iedere meerderjarige in Nederland kan dus aanspraak maken op deze subsidie. Jaarlijks wordt er € 218 miljoen beschikbaar gesteld, waarmee er ieder jaar ruimte is voor circa 200.000 toekenningen.

Welke opleidingen kun je volgen met het STAP-budget?

Niet elke opleiding komt in aanmerking. Alleen cursussen, trainingen en opleidingen die opgenomen zijn in het landelijk online scholingsregister, komen voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Belangrijke rol voor de opleider bij het STAP-budget

De opleider speelt in het proces om de STAP-subsidie te krijgen een belangrijke rol. De opleider ontvangt de subsidie namens jou en moet die subsidie in sommige gevallen verrekenen met de scholingskosten. Als de opleiding dus meer kost van 1.000 euro, dan krijg je een rekening van de opleider voor het restbedrag. De opleider moet ook aantonen dat je de opleiding met succes hebt gevolgd of dat je op zijn minst 80% van de tijd aanwezig geweest bent bij de scholingsactiviteiten.

Tip! Heb je vragen? Bel met onze ontwikkeladviseurs via 088 - 939 0001 of stuur een e-mail naar advies@techniekopleiding.nl.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001