Elektromonteur

Wat doet een Elektromonteur?

  • Je legt, vaak met een aantal collega’s, moderne elektrotechnische installaties aan
  • Je zorgt dat elektrische installaties blijven werken door tijdig onderhoud uit te voeren
  • Bij storingen reageer je snel door reparaties uit te voeren en onderdelen te vervangen
  • Je test installaties met diverse soorten meetapparatuur of een tablet met installatie-apps

Waar werkt een Elektromonteur?

Je voert je werkzaamheden uit waar elektrotechnische installaties zijn. Dat kan overal zijn; in de moderne industrie, bij pretparken, in ziekenhuizen, in de mobiele communicatie of domotica, aan windmolens of zonnepanelen, in de meest uiteenlopende gebouwen of op een luchthaven.

Elektromonteur?

Een volledig gediplomeerd elektromonteur word je niet van de één op de andere dag. Dat is ook niet nodig om toch al functioneel inzetbaar te zijn. Als je al bij een bedrijf werkt, kun jij je snel laten omscholen en word je binnen jouw bedrijf breder inzetbaar. De beste leerschool is en blijft toch de praktijk. Werk je nog niet in de techniek? Dit is bij uitstek de tijd om je snel om te scholen naar elektromonteur.

Hieronder staan de stappen waarmee jij je, zonder dat je nu al technische kennis of ervaring hebt, kunt ontwikkelen tot elektromonteur.

Offerte aanvragen voor de opleiding

Stap 1

Volg de basiscursussen om aan de slag te kunnen in de praktijk

Na het volgen van deze basiscursussen kun je:

  • Een elektrische installatie van verdeelinrichting tot contactdoos monteren.
  • Zelf eenvoudige elektrotechnische handelingen op een veilige manier uitvoeren.
  • De meest voorkomende symbolen voor installatieschema’s en -tekeningen herkennen.

Binnen slechts 5 cursusdagen ben jij functioneel inzetbaar en kan jij aan de slag met werkzaamheden in de praktijk! De totale investering voor deze cursussen is €2.934 (incl. btw) / €2.425 (ex. btw). Er zijn tal van subsidies waardoor je de kosten van deze cursussen kunt verlagen of deze soms zelfs gratis kunt volgen! Wil je meer informatie over de subsidiemogelijkheden? Neem contact op met één van onze ontwikkeladviseurs.

Stap 2

Doe werkervaring op

In de praktijk leer je het meest. Als jij de basiscursussen hebt gevolgd, ben je functioneel inzetbaar. Bij een werkgever kun je nu dus aan het werk in de techniek en doe je werkervaring op. Ervaren collega’s leren jou tijdens het werk de fijne kneepjes van het vak. Maar je mag misschien nog niet alle werkzaamheden uitvoeren die zij wel doen. Hiervoor heb je een aanvullende cursus nodig.

Wil je zonder eerst werkervaring op te doen, direct een aanvullende cursus volgen? Dat kan natuurlijk ook, dan ga je gelijk naar stap 3.

Stap 3

Volg een specifieke aanvullende cursus

Na het volgen van deze specifieke aanvullende cursussen kun je:

  • Elektrische installaties monteren
  • Eenvoudige storingen verhelpen aan bestaande of nieuwe installaties
  • Zelfstandig werken aan schakel- en groepenkasten

In slechts 5 cursusdagen volg jij deze aanvullende cursussen. De kosten voor deze cursussen zijn €2.347 (incl. btw) / €1.940 (ex. btw).

Er zijn tal van subsidies waardoor je de kosten van deze cursussen kunt verlagen, of deze cursussen soms zelfs gratis kunt volgen! Wil je meer informatie over de subsidiemogelijkheden? Neem contact op met één van onze ontwikkeladviseurs.

Stap 4

Ontwikkel je tot een ervaren elektromonteur

Je bent nu getraind en functioneel inzetbaar. Dat betekent nog niet dat je ineens alles kunt en alle storingen zomaar even oplost. Door werkervaring op te doen, al dan niet met de hulp van ervaren collega’s, en meters te maken in de praktijk, word jij uiteindelijke een ervaren elektromonteur. Er zijn ook mogelijkheden om in een verkort traject een mbo-diploma te halen.

Bekijk de mbo-mogelijkheden

Misschien ben jij na al deze cursussen wel degene die minder ervaren collega’s helpt. Of ga je in een ander technisch vakgebied je kennis en ervaring uitbreiden. Hoe dan ook: heel veel succes met jouw persoonlijke ontwikkeling binnen de techniek! Wil je in contact komen met een adviseur?

Laat hier je gegevens achter

Kun je wel wat advies gebruiken?

Neem contact op met een van onze ontwikkeladviseurs.

Affiniteitentest Elektromonteur

Ben je benieuwd welke vraagstukken je tegenkomt als elektromonteur?
Doe dan hier de test en kom er achter of je misschien al best wat weet over dit vak

Doe de test

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001