Aircomonteur

Wat doet een Aircomonteur?

  • Je legt, vaak met een aantal collega’s, moderne airco-installaties aan
  • Je zorgt dat airco-installaties blijven werken door tijdig onderhoud uit te voeren
  • Bij storingen reageer je snel door reparaties uit te voeren en onderdelen te vervangen
  • Je test airco-installaties met diverse soorten meetapparatuur of een tablet met installatie-apps

Waar werkt een Aircomonteur?

Als aircomonteur kom je overal waar behoefte is aan het conditioneren van een ruimte. Dat kan bij mensen thuis, maar ook in moderne kantoorpanden, ziekenhuizen, bij grote hotelketens, concertzalen of in de industrie.

Opleiding Aircomonteur

Een volledig gediplomeerd aircomonteur word je niet van de één op de andere dag. Dat is ook niet nodig om toch al functioneel inzetbaar te zijn. Als je al bij een bedrijf werkt, kun jij je snel laten omscholen en word je binnen jouw bedrijf breder inzetbaar. De beste leerschool is en blijft toch de praktijk. Werk je nog niet in de techniek? Dit is bij uitstek de tijd om je snel om te scholen tot aircomonteur.

Hieronder staan de stappen waarmee jij je, zonder dat je nu al technische kennis of ervaring hebt, kunt ontwikkelen tot aircomonteur.

Offerte aanvragen voor de opleiding

Stap 1

Volg de basiscursussen om aan de slag te kunnen in de praktijk

Na het volgen van deze basiscursussen kun je:

  • Eerstelijnsonderhoud uitvoeren
  • Eerstelijnsstoringen verhelpen
  • Zintuiglijke technische inspecties uitvoeren

Binnen slechts 7 cursusdagen ben jij functioneel inzetbaar en kan jij aan de slag met werkzaamheden in de praktijk! De totale investering voor deze cursussen is €3.388 (incl. btw) / €2.800 (ex. btw). Er zijn tal van subsidies waardoor je de kosten van deze cursussen kunt verlagen of deze soms zelfs gratis kunt volgen! Wil je meer informatie over de subsidiemogelijkheden? Neem contact op met één van onze ontwikkeladviseurs.

Stap 2

Doe werkervaring op

In de praktijk leer je het meest. Als jij de basiscursussen hebt gevolgd, ben je functioneel inzetbaar. Bij een werkgever kun je nu dus aan het werk in de techniek en doe je werkervaring op. Ervaren collega’s leren jou tijdens het werk de fijne kneepjes van het vak. Maar je mag misschien nog niet alle werkzaamheden uitvoeren die zij wel doen. Hiervoor heb je een aanvullende cursus nodig.

Wil je zonder eerst werkervaring op te doen, direct een aanvullende cursus volgen? Dat kan natuurlijk ook, dan ga je gelijk naar stap 3.

Stap 3

Volg specifieke aanvullende cursussen

Na het volgen van deze specifieke aanvullende cursussen kun je:

  • Airco- en VRF-systemen repareren, vervangen en in gebruik nemen
  • Storingen opsporen en verhelpen.
  • En je bent voorbereid op het examen F-gassen categorie 1

In slechts 16 cursusdagen volg jij deze aanvullende cursussen. Deze cursus kost €7.248 (incl. btw) / €5.990 (ex. btw).

Er zijn tal van subsidies waardoor je de kosten van deze cursussen kunt verlagen, of deze cursussen soms zelfs gratis kunt volgen! Wil je meer informatie over de subsidiemogelijkheden? Neem contact op met één van onze ontwikkeladviseurs

Stap 4

Ontwikkel je tot een ervaren aircomonteur

Je bent nu getraind en functioneel inzetbaar. Dat betekent nog niet dat je ineens alles kunt en alle storingen zomaar even oplost. Door werkervaring op te doen, al dan niet met de hulp van ervaren collega’s en door meters te maken in de praktijk, word jij uiteindelijke een ervaren aircomonteur. Er zijn ook mogelijkheden om in een verkort traject een mbo-diploma te halen. Of je gaat voor een vakopleiding voor aircomonteur.

Vakopleiding Aircomonteur

Misschien ben jij na al deze cursussen wel degene die minder ervaren collega’s helpt. Of ga je in een ander technisch vakgebied je kennis en ervaring uitbreiden. Hoe dan ook: heel veel succes met jouw persoonlijke ontwikkeling binnen de techniek! Wil je in contact komen met een adviseur?

Laat hier je gegevens achter

Kun je wel wat advies gebruiken?

Neem contact op met een van onze ontwikkeladviseurs.

Affiniteitentest Aircomonteur

Ben je benieuwd welke vraagstukken je tegenkomt als aircomonteur?
Doe dan hier de test en kom er achter of je misschien al best wat weet over dit vak

Doe de test

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001