Omscholen met baangarantie

Je overweegt een omscholingstraject. Dat is een hele stap. Je wilt graag wat anders doen, maar het moet wel kunnen. Dadelijk neem je de stap en kun je geen baan vinden, of kom je niet terecht in de functie die jij voor ogen hebt. Jouw vaste lasten blijven wel gewoon doorlopen. Dat risico wil je natuurlijk zo veel mogelijk beperken. Je wilt je omscholen met baangarantie.

Hoe pak je dat aan? Lees meer over hoe je je kunt omscholen met de grootste baankans.

Omscholen met baangarantie

Er zijn verschillende mogelijkheden voor omscholing met baangarantie. De eerste mogelijkheid is om eerst op zoek te gaan naar een baan in de functie die jij voor ogen hebt en met je nieuwe werkgever afspraken te maken over omscholing. Wellicht staat jouw nieuwe werkgever open voor een leerlingtraject, waarbij je leert tijdens het werk. Je kunt ook kiezen voor een leer- werktraject en naast je nieuwe baan een bbl-opleiding volgen bijvoorbeeld.

Door eerst op zoek te gaan naar een baan en samen met jouw nieuwe werkgever de omscholing te regelen, heb je niet alleen een baangarantie, maar heb je ook kans dat jouw nieuwe opleidingskosten op zich wilt nemen.

Hoogste baangarantie in kansberoep

Daarnaast heb je de hoogste baangarantie als je je laat omscholen naar een kansberoep. Dat zijn beroepen waarvoor er veel meer vacatures zijn dan dat er mensen beschikbaar zijn. Kansberoepen zijn beroepen waar dus veel vraag naar is. Niet alleen op dit moment, maar ook naar verwachting ook de komende jaren.

Het UWV heeft de kansberoepen in kaart gebracht aan de hand van een analyse van het aantal openstaande vacatures en het aantal beschikbare kandidaten. Wil je je laten omscholen, maar weet je nog niet wat je precies wat?

Bekijk dan eens de kansberoepen. Kies je een van deze beroepen om je naar om te laten scholen, dan ben je vrijwel gegarandeerd van een baan.

Omscholing naar technisch beroep met hoge baangarantie

Zou je je wel om willen laten scholen naar een technisch beroep? Dan zijn er verschillende kansberoepen waar je je relatief eenvoudig naar kunt laten omscholen.

TechniekOpleiding.nl heeft opleidingspaden samengesteld voor verschillende technische kansberoepen. Kies je ervoor om je te laten omscholen door zo’n opleidingstraject te volgen, dan kies je voor de meest efficiënte manier van omscholen. Geen jarenlange opleidingen, maar na het volgen van enkele korte cursussen al direct aan de slag in een andere baan.

Heb je een opleidingstraject tot een van de beroepen gevolgd, dan ben je functioneel inzetbaar voor een bedrijf. Dat betekent dat jij na een aantal cursusdagen al aan de slag kunt met eenvoudige werkzaamheden. Van daaruit kun je in de praktijk verder leren en eventueel kiezen om verdiepende cursussen te volgen.

Niet alleen voor jou is het volgen van zo’n functioneel en doelgerichte omscholingsroute prettig. Ook voor werkgevers. Zo kun jij zo snel mogelijk aan de slag.

Volg een van de volgende omscholingstrajecten en vind snel een baan

TechniekOpleiding.nl heeft voor een aantal beroepen waar heel veel vraag naar is, de omscholingstrajecten uitgewerkt. Zo is de stap voor omscholing naar een technische functie zo gemaakt.

Lees meer over de verschillende opleidingstrajecten van TechniekOpleiding:

Hulp nodig om de stap te nemen?

TechniekOpleiding.nl heeft de cursussen waarmee jij snel aan de slag kunt in een technisch beroep met de hoogste baangarantie voor je uitgewerkt. Heb je vragen over de verschillende cursussen uit de trajecten? Twijfel je of de opleidingen wel bij jou passen? Neem dan contact op met een van de studieadviseurs.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001