Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Opleiding Elektrotechniek voor volwassenen

Wil jij je omscholen naar de elektrotechniek? En vraag je je af of er ook een opleiding elektrotechniek voor volwassenen bestaat? Dan is het antwoord: ja, die bestaat zeker! Wanneer je nog geen kennis hebt van elektrotechniek en je wilt daar meer van weten, dan heeft TechniekOpleiding.nl verschillende kortdurende cursussen geselecteerd. Bijvoorbeeld de cursus Elektrotechniek – Basis, waarin je in slechts vier dagen tijd de beginselen leert op het gebied van elektrotechniek.

Omscholing naar de elektrotechniek

Voor een basiscursus elektrotechniek heb je geen specifieke voorkennis nodig. Will je je laten omscholen richting de elektrotechniek, dan is zo’n instapcursus dus een uitstekende start. De insteek van de cursus is breed: van groepenkast tot elektrische aandrijftechniek. Je maakt in dat eerste omscholingstraject dus meteen kennis met uiteenlopende aspecten binnen de elektrotechniek. Doordat de opleiding echt praktijkgericht is, kun je na afloop bijvoorbeeld al zintuigelijke technische inspecties en eerstelijnsonderhoud uitvoeren aan gebouwgebonden installaties en schakelkasten. Ook eenvoudige storingen kun jij verhelpen!

Werken en leren in de elektrotechniek

TechniekOpleiding.nl maakt zich sterk voor het opleiden en inzetten van Functioneel Inzetbare Personen. Een functioneel inzetbare persoon is iemand die na het volgen van een korte opleiding, zoals de hierboven genoemde Elektrotechniek – basis cursus, in staat is om bepaalde routinematige werkzaamheden van specialisten uit te voeren. Dit betekent dat je dus al direct mee de werkvloer op kan of onder begeleiding van een ervaren collega aan de slag gaat bij de klant. Zo combineer je werken en leren in de elektrotechniek.

Is er werk voor een zij-instromer in de elektrotechniek?

Er is zeker werk voor mensen die zich hebben omgeschoold en als zij-instromer aan de slag willen in de elektrotechniek. De techniek heeft al jaren te kampen met een groot tekort aan technici. De instroom vanuit de reguliere mbo-opleidingen is te klein om invulling te geven aan de vraag vanuit de werkgevers. Voor zij-instromers biedt dat dus kansen. Dat geldt met name voor de elektrotechniek, omdat het op dat gebied mogelijk is mensen door middel van enkele korte cursussen al een gedegen basiskennis bij te brengen. Vervolgens ga je aan de slag en leer je ook in de praktijk weer veel van je collega’s. Zo groei je door te leren in de praktijk steeds verder in je functie en door aanvullende cursussen te volgen, kun je uiteindelijk zelf die opgeleide vakman of vakvrouw worden in de elektrotechniek.

Wil jij een opleiding elektrotechniek voor volwassenen gaan volgen?

Bekijk dan eens het overzicht van de opleidingen dat TechniekOpleiding.nl voor je geselecteerd heeft. Ook loont het de moeite de pagina met informatie over subsidies eens door te lezen. Grote kans dat jij aanspraak kunt maken op een aantrekkelijke subsidie wanneer je je als volwassene wilt gaan omscholen in de richting elektrotechniek.

Heb je vragen over een opleiding elektrotechniek of subsidiemogelijkheden?

Bel dan 088 - 939 0001 of stuur een e-mail naar advies@techniekopleiding.nl en het team van TechniekOpleiding.nl helpt je graag op weg!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001