Cursus elektrotechniek voor beginners

Wil je graag een carrièreswitch maken richting de elektrotechniek en overweeg je om een cursus elektrotechniek voor beginners te volgen? Een goed idee, want dit is een mooie start om binnen dit vakgebied aan de slag te gaan.

Je beroep maken van elektrotechniek

In de elektrotechniek kun je alle kanten op.

Elektrotechniek is overal: of het nu in onze huizen is, op straat of op ons werk. Het elektriciteitsnetwerk strekt zich overal uit en wanneer het uitvalt, kunnen we met grote problemen te maken krijgen. Het verlies van elektriciteit kan leiden tot verspilde voedselvoorraden, ziekenhuizen die op noodaggregaten moeten draaien, stilgevallen bedrijven en productieprocessen, en zelfs het niet afgaan van de wekker in de ochtend.

Professionals die werken binnen dit vakgebied, worden elektrotechnici genoemd. Als je werkt binnen de elektrotechniek, dan ben je verantwoordelijk voor de reparatie, het onderhoud en de implementatie van zowel bestaande als nieuwe elektrotechnische installaties en systemen. Als elektrotechnisch installateur bereid je nieuwe installaties voor, configureer je ze en ben je verantwoordelijk voor het herstellen en vervangen van defecte elektrische onderdelen en systemen.

Wil je meer weten over het werken in de elektrotechniek? Je leest er alles over op de pagina over elektrotechniek.

Cursus elektrotechniek voor beginners

Wil jij aan werk in de elektrotechniek, dan is een cursus elektrotechniek voor beginners een goede stap. Speciaal voor mensen die nog geen ervaring hebben met elektrotechniek, bieden we een cursus elektrotechniek voor beginners aan: de cursus elektrotechniek - basis.

Tijdens deze cursus leer je de basiskennis van elektrotechniek. Zo leer je de opbouw van een verdeelinrichting, hoe je storingen lokaliseert met behulp van een schema en meetapparatuur en leer je eenvoudige begrippen als stroom, spanning en weerstand.

Zodra je deze beginnerscursus elektrotechniek hebt afgerond, dan ben je volledig uitgerust om technische inspecties en eerstelijnsonderhoud uit te voeren aan gebouwgebonden installaties en schakelkasten. Je hebt ook de vaardigheden om eenvoudige storingen op te sporen en te verhelpen.

Voordelen van het volgen van een basiscursus elektrotechniek

De beginnerscursus elektrotechniek geeft jou een goede start voor als je in de elektrotechniek aan de slag wilt gaan.

1 Je doet alle benodigde basiskennis op

Tijdens de cursus doe je basiskennis elektrotechniek op. Je leert basisprincipes op een toegankelijke manier, waardoor het een toegankelijke cursus is.

2 Het is een korte cursus

Je volgt al vanaf 4 dagen een cursus elektrotechniek basis.

3 Een cursus elektrotechniek voor beginners is praktisch

Je wil na het volgen van een cursus zo snel mogelijk je opgedane kennis in de praktijk brengen. Daarom voer je tijdens deze cursus diverse opdrachten in het practicum uit.

4 Loopbaanperspectieven

Na het voltooien van de basiscursus elektrotechniek heb je een goede basis om aan het werk te gaan in de wereld van elektrotechniek. Je kunt doorgaan met specialisatiecursussen of aan de slag gaan bij een bedrijf om meer praktijkervaring op te doen.

Beginnerscursus elektrotechniek volgen om elektromonteur te worden

Heb je de cursus elektrotechniek voor beginners gevolgd, dan heb je de basiskennis om als elektromonteur aan de slag te gaan. Waaraan wil jij straks werken? Zware machines, zonnepanelen, airco’s en warmtepompen? Het aanleggen van elektriciteitsnetwerken in huizen en kantoren?

Afhankelijk van wat jij graag wilt doen in de elektrotechniek kun je aanvullende cursussen volgen. Bijvoorbeeld NEN 3140, om te leren veilig te werken met elektrotechnische installaties.

Om het je makkelijk te maken om naast de beginnerscursus elektrotechniek, de juiste cursussen te kiezen om met een goede bagage je nieuwe baan als elektromonteur in te gaan, hebben we een opleidingspad voor beginnede elektromonteurs opgesteld.

Bekijk hoe je elektromonteur wordt

Volg een avondcursus elektrotechniek of ga voor de dagcursus

Als je enthousiast bent om een basiscursus elektrotechniek te volgen, dan heb je keuze uit een dagcursus of een avondcursus. Een avondcursus elektrotechniek is ideaal als je nog (tijdelijk) in je huidige functie wil blijven werken. Op die manier is het niet nodig om vrije dagen op te nemen, maar doe je al wel de benodigde kennis op.

Wil je graag de cursus elektrotechniek voor beginners volgen, maar dan overdag? Ook dat is geen probleem! Je volgt in dat geval de cursus sneller dan wanneer je voor de avondcursus elektrotechniek kiest, doordat je lesdag langer is.

Nog vragen over de cursus elektrotechniek voor beginners?

Heb je nog vragen of wil je eerst graag advies van één van onze ontwikkelcoaches? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001