Als je 40 bent, dan ben je al geruime tijd aan het werk. Omscholen op je 40ste is dan ook vaak een weloverwogen of noodgedwongen keuze.

Misschien merk je dat je steeds vaker de behoefte voelt om iets nieuws te gaan doen. Merk je dat soms de gedachte in je hoofd speelt: is dit het? Moet ik in deze baan of in deze branche nog ruim 25 jaar doorwerken? En hoe langer je daarover nadenkt, hoe meer gemotiveerd je wordt om jezelf om te scholen en een stap te maken richting een nieuwe uitdaging.

Het kan ook zijn dat je juist wel tevreden bent met je werk en je carrière, maar dat de branche waarin jij werkzaam bent onder druk staat. Hierdoor is vaak het onzeker of je jouw baan wel kunt behouden op de langere termijn. Die onzekerheid kan ook een reden zijn om na te denken over omscholing naar een branche waarin de baankansen juist hoog zijn. Maar kan dat nog wel, omscholen op je veertigste?

Omscholen als je 40 bent

Wanneer je bijna 40 bent of 40 plus, dan denk je toch wat langer na over een switch in je loopbaan. Is het wel verantwoord: jezelf gaan omscholen als je 40 bent? En wat geef je op? Misschien heb je een vast contract bij je huidige werkgever. Is het wel verstandig dat zo maar op te geven? En welke opleidingen zijn er eigenlijk voor 40 plussers?

Het leven begint bij veertig!

Dat is wat men beweert! En wij zijn het daarmee eens. Als je 40 jaar bent, of 40+, kun je je nog prima laten omscholen en een carrièreswitch maken. Ja, je hebt al een loopbaan achter je liggen, maar je hebt ook nog een vrijwel even lange loopbaan vóór je liggen. Kijkend naar de lijst met kansrijke beroepen die door het UWV gepubliceerd is, zien wij dat de technische sector een grootleverancier is. Dat betekent dat daar voor omscholers zeker serieuze mogelijkheden liggen. In de techniek zijn kansen genoeg voor zij-instromers, ook als je je na je 40e laat omscholen.

#Inzet, affiniteit met techniek, willen luisteren en willen leren Deze eigenschappen heb je nodig als je via zij-instroom wilt intreden in de technische branche. In de techniek bestaat er voor veel beroepen de mogelijkheid om door middel van korte cursussen of trainingen snel functioneel inzetbaar te worden. Dit betekent dat je al snel voor een nieuwe werkgever inzetbaar bent op de werkvloer of direct bij de klant.

Functioneel inzetbaar na omscholing als 40-plusser

Wanneer je - gewapend met een stuk basiskennis aan de slag - kan, word je in de praktijk ook al snel wijzer doordat je werken en leren combineert. Vaak loop je eerst een periode mee met een ervaren collega. Na deze periode in je nieuwe baan, kun je ervoor kiezen om weer een korte cursus te volgen en zo langzaam maar zeker door te groeien naar steeds meer verantwoordelijkheid.

Ben jij 40+ en wil jij je laten omscholen?

Op TechniekOpleiding.nl vind je vele cursussen, trainingen en opleidingen die de eerste stap kunnen zijn naar een nieuwe baan in de techniek! Oriënteer je eens rustig op onze site. Onderzoek ook of je misschien aanspraak kunt maken op bepaalde subsidies. Heb je vragen, aarzel niet en bel ons op 088 - 939 0001. Ons team kijkt graag met je mee naar jouw mogelijkheden in de techniek!

Neem contact op!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001