Omscholen als 50 plusser… kan dat wel? Het antwoord is kort: ja, dat kan zeker. Toegegeven, omscholing na je 50ste is wel anders dan wanneer je aan het begin van een carrière staat. Het is logisch dat je dan andere afwegingen maakt.

Kort samengevat zijn er twee redenen waarom je nadenkt over omscholing op je 50ste – je wilt het graag of de situatie waarin je verkeert vraagt erom.

Waarom omscholen op je 50e?

Als 50 plusser heb je er al aardig wat werkjaren opzitten. Wellicht naar volle tevredenheid, maar misschien bekruipt je soms toch een gevoel van twijfel. De behoefte aan een nieuwe uitdaging. Een nieuwe baan, nieuwe mensen ontmoeten, over andere dingen leren en nadenken. Dat kan je uiteindelijk doen besluiten om voor omscholing te kiezen.

Anders is het wanneer je noodgedwongen na moet denken over omscholing op je 50ste. Misschien staat jouw huidige baan onder druk en is het onzeker of je je loopbaan bij je huidige werkgever kunt voortzetten. Omscholing naar een kansrijk beroep met veel zekerheid op een baan kan dan een oplossing zijn.

Omscholen als 50 plusser

Als 50 plusser denk je toch wat langer na over een switch in je loopbaan. Je moet de afweging maken of omscholing als 50 plusser voor jou een goede keuze is. Het is logisch dat je twijfelt. Zet alles eens op een rijtje. Probeer antwoord te geven op vragen als: wat ga je opgeven? Een vaste baan? Fijne collega’s? Zekerheid? Waar zouden mijn kansen liggen na omscholing? Welke richting zou ik in willen slaan?

Waar liggen jouw interesses?

Als 50 plusser zijnde kun je je nog prima laten omscholen en een nieuwe baan vinden in een andere sector. Belangrijk is om goed in kaart te brengen waar jouw interesses liggen en waar kansen in de arbeidsmarkt zijn. Kijk je naar de door het UWV gepubliceerde lijst met kansrijke beroepen, dan zie je dat de technische sector serieuze mogelijkheden biedt voor een nieuwe start. In de techniek zijn genoeg kansen voor zij-instromers, ook als je je pas na je 50e laat omscholen.

Inzet, affiniteit met techniek, willen luisteren en willen leren

Wil je je laten omscholen en via zij-instroom intreden in de technische branche, dan is het een must dat je over bovengenoemde eigenschappen beschikt. In de techniek kun je door middel van korte cursussen of trainingen voor veel beroepen al snel functioneel inzetbaar worden. Dit betekent dat je voor een nieuwe werkgever snel inzetbaar bent op de werkvloer of direct bij de klant.

Functioneel inzetbaar na omscholing als 50 plusser

Na een korte cursus waarin je de basisbeginselen van de richting van jouw keuze wordt bijgebracht, loop je eerst een periode mee met een ervaren collega. Zo leer je direct in de praktijk! Na deze periode, kun je ervoor kiezen om weer een korte cursus te volgen en zo verder door te groeien naar steeds meer verantwoordelijkheid.

Ben jij 50+ en wil jij je laten omscholen?

Op TechniekOpleiding.nl vind je veel cursussen, trainingen en opleidingen om die de eerste stap te zetten naar een nieuwe baan in de techniek! Oriënteer je eens rustig op onze site. Onderzoek ook of je misschien aanspraak kunt maken op bepaalde subsidies.

Wil je meer weten, aarzel niet en bel ons op 088 - 939 0001 of stuur een e-mail naar info@techniekopleiding.nl. Ons team helpt je graag met jouw zoektocht naar omscholing en een baan in de techniek!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001