VCA-bank

Verificatie en geldigheid van VCA certificaten

vca-bank

Als bedrijf kun je een VCA-certificaat halen en als werknemer een VCA-diploma. Of een bedrijf of persoon de juiste en geldige papieren heeft staat centraal geregistreerd in de VCA-bank. Wanneer is het tijd je VCA te herhalen? Heeft een bedrijf of medewerker een geldig VCA-certificaat of -diploma? VCA-diploma’s en -certificaten worden centraal geregistreerd.

Geldigheidsduur VCA-diploma

Vroeger waren VCA-diploma’s 5 jaar geldig, maar inmiddels is ieder VCA-diploma 10 jaar geldig. Niet alleen is het handig om na 10 jaar opnieuw een VCA-cursus te volgen om je papiertje opnieuw te halen. In 10 jaar tijd is er aardig wat veranderd in de wet- en regelgeving rondom veiligheid. Goed dus om opnieuw je VCA te behalen en je kennis weer up-to-date te brengen.

TechniekOpleiding.nl biedt verschillende VCA-cursussen (en examens) aan door heel Nederland. Als medewerker kun je via TechniekOpleiding.nl opnieuw je B-VCA behalen. Voor leidinggevenden en ZZP’ers vind je een uitgebreid aanbod VOL-VCA-cursussen in het cursusaanbod.

Ga naar het volledige cursusaanbod

Heb jij als medewerker al eens een VCA-examen gedaan en je VCA-diploma behaald? Maar weet je niet meer precies hoe lang dit geleden is en of je toe bent aan een herhaling?

Het antwoord hierop vind je in de centrale VCA-bank. Uitgegeven VCA diploma’s zijn in dit register terug te vinden door het invoeren van een naam en geboortedatum.

Zoek de gegevens van jouw VCA-diploma op

Geldigheidsduur VCA-certificaat

Een VCA-bedrijfscertificaat is 3 jaar geldig. Het is niet zo dat het bedrijf na 3 jaar pas getoetst wordt. Bedrijven met een VCA Bedrijfscertificering worden ieder jaar gecontroleerd.

Wil je weten of een VCA-certificaat nog geldig is? Of dat het bedrijf waarmee je wilt samenwerken wel geldig VCA-gecertificeerd is?

Ga naar de centrale VCA-bank voor certificaten

Authenticiteit controleren

Een VCA-gecertificeerd bedrijf moet ervoor zorgen dat bestaande en nieuwe medewerkers hun VCA-diploma hebben. Voor de VCA-bedrijfscertificering is het van belang dat nieuwe werknemers binnen drie maanden na indiensttreding in het bezit zijn van een geldig VCA-diploma. Dit geeft de werkgever en de werknemer voldoende tijd om het behalen van een VCA-diploma mogelijk te maken. Sta je op het punt om een medewerker aan te nemen en overlegt deze een fysiek VCA-certificaat, dan kun je deze op geldigheid controleren.

Afhankelijk van het soort diploma dragen geldige VCA diploma’s het VCA logo in combinatie met de vermelding Basisveiligheid VCA (B-VCA) of Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA). Bovendien staat op elk diploma de naam van het Examencentrum VCA.

Je kunt de geldigheidsduur controleren in de VCA-bank. Wordt het certificaat niet herkend, kan de geldigheid van deze VCA diploma’s geverifieerd worden bij de certificatie-instelling die het diploma ooit verstrekt heeft. Als je een VCA-diploma tegenkomt waarvan je denkt dat deze niet authentiek is, bestaat de mogelijkheid hiervan melding te maken bij het fraudemeldpunt van de VCA-examenbank in Amersfoort.

Verloopt een VCA-diploma binnenkort?

TechniekOpleiding.nl biedt diverse VCA-opleidingen aan door heel Nederland, samen met opleiders waarmee TechniekOpleiding.nl samenwerkt.

TechniekOpleiding.nl

  • Heeft het grootste aanbod techniekopleidingen van Nederland
  • Biedt cursussen en opleidingen voor volwassenen
  • Heeft altijd een cursus bij jou in de buurt
  • De opleidingen zijn altijd zoveel mogelijk praktijkgericht
  • En zijn in de avond of in dagdelen te volgen
  • Ondersteunt met subsidiemogelijkheden

Bekijk het aanbod VCA-cursussen

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001