Omscholing

Omscholing voor volwassenen is steeds vaker een gespreksonderwerp. Er zijn veel sectoren waar het tekort aan mensen heel groot is. Zij-instromers die zich vanuit een andere sector hebben laten omscholen, zijn in die sectoren die met tekorten kampen meer dan welkom.

Omscholen naar de techniek

De techniek is wat dat betreft een sector die al langer met een tekort aan mensen te maken heeft. Daardoor zijn er in de techniek veel kansrijke beroepen, die ingevuld kunnen worden door mensen die zich willen laten omscholen.

Het besluit om je om te scholen naar een voor jou onbekende sector neem je niet zo maar. Ook als je al in de techniek werkzaam bent, maar je je wilt omscholen om binnen de techniek in een andere branche aan de slag te gaan, is dat best een stap. Om deze stap te vereenvoudigen kun je contact opnemen met een van onze ontwikkelcoaches. Zij helpen je hier graag bij.

Scholing of omscholing is belangrijk en helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je contactpersoon bij UWV kan daarbij adviseren, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je start!

Betaald omscholen – kan dat?

Ja, dat is zeker mogelijk. Bij TechniekOpleiding.nl zijn er veel kortdurende trainingen en cursussen te volgen waardoor je in een paar dagen de basiskennis leert van bijvoorbeeld elektrotechniek of van ventilatie. De eerste stap in een omscholingstraject is om de basiskennis zo snel mogelijk eigen te maken. Wanneer je die basiskennis beheerst, kun je al mee op pad met een ervaren monteur om routinematige werkzaamheden uit te voeren. Kortom: je bent al na een korte cursus functioneel inzetbaar voor je nieuwe werkgever, waardoor je meteen aan de slag kunt.

Omscholen – maar wat?

In de techniek zijn de mogelijkheden zeer uiteenlopend. In de ventilatietechniek kun je bijvoorbeeld al vrij snel aan het werk na het volgen van een korte cursus – dat bewijst Francisca, die eerst magazijnmedewerkster was en nu naar volle tevredenheid als onderhoudsmonteur ventilatie werkt bij Feenstra. Of neem Michel, die zich omschoolde van APK-keurmeester naar servicemonteur cv en de baan van zijn leven heeft gevonden bij Energiewacht.

Subsidies voor omscholing

Wanneer je er serieus over nadenkt om je om te scholen naar een baan in de techniek, onderzoek dan ook welke subsidiemogelijkheden er voor jou zijn. TechniekOpleiding.nl helpt je hiermee ook graag op weg.

EVC-traject & omscholen

Kijk ook of een EVC-traject voor jou zin heeft. Door een EVC-traject te doorlopen en af te ronden, ontvang je uiteindelijk een officieel erkend document dat exact weergeeft wat jij al kent en kunt: het EVC-certificaat. Dit staat voor Erkenning van eerder Verworven Competenties. Ook hiervoor geldt: er zijn subsidies die je kunt aanwenden om (een deel van) de kosten van zo’n EVC-traject te voldoen.

Vragen over omscholing?

Heb je vragen over omscholing? Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan gerust eens contact op met onze ontwikkeladviseurs – wij helpen je graag verder!

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001