Omscholen… maar wat?

Speel je al langer met de gedachte dat je je eigenlijk wel wil laten omscholen, maar heb je werkelijk geen idee naar wat? Misschien ben je uitgekeken op je huidige baan en zou je graag eens totaal iets anders willen. Maar hoe weet je wat bij je past en hoe pak je dat aan? Hoe werkt dat eigenlijk, omscholen?

Omscholen, hoe doe je dat?

Als je je wilt laten omscholen, dan is het natuurlijk mooi als die omscholing ook uiteindelijk zal resulteren in een baan. Daarom is het goed te weten dat de techniek veel kansen biedt op werk voor zij-instromers.

De technische branche heeft al langer te maken met een groot tekort aan technici. Vanuit de reguliere mbo-opleidingen komt er te weinig instroom van nieuwe technici om aan de vraag vanuit de branche te voldoen. Daarom is de techniek een zeer aantrekkelijke branche voor zij-instromers. ‘Techniek’ is ook een zeer breed begrip, natuurlijk. Binnen de technische branche heb je weer allerlei verschillende vakgebieden. Het is aan jou om te ontdekken wat je aanspreekt en in welk vakgebied jij jezelf wel ziet werken.

Tip! Lees de ervaringen van mensen die jou voorgingen! Lees bijvoorbeeld waarom zij de keuze maakten om zich te laten omscholen naar de techniek en hoe zij dat aangepakt hebben. Ontdek welke banen zij gevonden hebben, hoe dat hen bevalt en wat het werk inhoudt!

Hoe omscholen?

TechniekOpleiding.nl heeft veel korte cursussen en opleidingen, die je in korte tijd de basisbeginselen bijbrengen van een bepaald vakgebied. Vaak kun je na het volgen van zo’n basiscursus al meteen als zij-instromer beginnen bij een werkgever, waarbij je de eerste maanden meeloopt met een ervaren collega. Op die manier leer je in de praktijk veel over het werk, over het bedrijf, over de klanten van het bedrijf.

Doorontwikkelen door scholing

Na enige tijd ben je zo ver dat je toe bent aan een volgende stap en je weer zin hebt in een korte vervolgcursus. Op deze manier ben je terwijl je al aan het werk bent, continue bezig met jezelf te ontwikkelen.

Natuurlijk is kiezen voor omscholing best een spannende keuze. Je slaat een nieuwe richting op en dat betekent dat je het ‘oude en vertrouwde’ zult gaan loslaten. Maar als je al nadenkt over omscholing, dan heeft dat toch vaak een reden.

Omscholen… ben jij er klaar voor?

Ben je geïnspireerd door de ervaringsverhalen? Wil je eens sparren met een ontwikkelcoach van TechniekOpleiding.nl over wat omscholing voor jou zou kunnen betekenen? Neem gerust eens contact op via 088 - 939 0001 of stuur een e-mail naar advies@techniekopleiding.nl!

Wij helpen je ook met het uitzoeken of je misschien aanspraak kunt maken op bepaalde subsidies om zo de kosten van je omscholingstraject geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001