VCA-cursus en VCA-examen Amsterdam

Volg een VCA-cursus en bereid je voor op het VCA-examen. Lees alles over de verschillende VCA-cursussen

vca cursus en vca examen Amsterdam

Wil jij een VCA-cursus volgen en je VCA-diploma behalen in Amsterdam? TechniekOpleiding.nl biedt diverse VCA-cursussen in Amsterdam. Lees meer over de cursussen en behaal jouw VCA-diploma!

Ga naar het volledige cursusaanbod of lees verder.

VCA-cursussen Amsterdam

De beste voorbereiding voor het maken van het VCA-examen is het volgen van een cursus VCA. Tijdens de cursus, die gegeven wordt in Amsterdam, neem je de stof het beste tot je. In Amsterdam worden zowel VCA-cursussen Basisveiligheid VCA als ook VOL-VCA gegeven.

B-VCA-cursus (Basisveiligheid)

De VCA cursus duurt één dag. Aansluitend kun je het VCA-examen maken. In het eerste dagdeel wordt alle examenstof besproken. Je leert alles over Arbowetgeving, gevaarlijke stoffen en etikettering, en brand- en explosiegevaar. Ook leer je veilig werken in een besloten ruimte, veilig werken op hoogte en leer je over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

De VCA-stof is niet heel erg moeilijk, maar het is wel veel informatie. We raden je dan ook aan de stof voorafgaand aan de cursusdag alvast door te nemen als je nog niet dagelijks werkt volgens de VCA-richtlijnen. Ook als je wel bekend bent met de VCA-richtlijnen kan voorbereiding geen kwaad. Bepaalde stof moet je echt weten.

Tijdens de VCA-cursus wordt de stof verder toegelicht en worden diverse praktijkvoorbeelden gegeven. Het voordeel van het volgen van een VCA-cursus in Amsterdam, is dat je fysiek aanwezig bent. Zo heb je volop de gelegenheid hebt om al je vragen te stellen of ergens dieper op in te gaan, als iets niet duidelijk is.

VCA-VOL-cursus

De cursus VOL-VCA is iets uitgebreider dan de B-VCA cursus, omdat leidinggevenden een grotere verantwoordelijkheid als het gaat om het waarborgen dan veiligheid op de werkvloer. Naast de onderwerpen die ook behandeld worden bij de cursus B-VCA, wordt aandacht geschonken aan het aspect leidinggeven als het gaat om veiligheid van de operationele processen.

Proefexamen

Nadat alle cursusstof besproken is, maak je een proefexamen. Het proefexamen bestaat net als het echte examen uit 40 vragen voor Basisveiligheid-VCA en 70 vragen bij VOL-VCA. Het proefexamen wordt vervolgens klassikaal besproken zodat je begrijpt welke fout(en) je gemaakt hebt, zodat je deze tijdens het echte examen niet meer maakt.

Gelijk je VCA-examen doen in Amsterdam en je VCA-diploma behalen

Aansluitend aan de cursusdag kun je het echte examen maken. De stof zit dan nog vers in je hoofd, wat jouw kans op slagen vergroot. Zo haal jij in één dag je VCA-diploma!

Je slaagt voor het examen Basisveiligheid-VCA als je binnen een uur minimaal 28 van de 40 vragen juist beantwoord hebt. Je slaagt voor het examen VOL-VCA als je binnen 75 minuten maximaal 21 vragen van de 70 vragen fout beantwoordt.

De examenuitslag ontvang je binnen enkele dagen na het examen.

Meld je aan voor een cursus en examen VCA in Amsterdam

Behaal je VCA-diploma, meld je aan voor een cursus in Amsterdam! TechniekOpleiding.nl biedt diverse VCA-cursussen aan in heel Nederland, waaronder in Amsterdam.

Bekijk de VCA-cursussen

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001