7 redenen om als ZZP’er een technische opleiding te volgen

Behoor jij tot de grote groep ZZP’ers in de techniek die zich niet houdt aan de 8-tot-4 of 9-tot-5 werktijden? Ben jij een ZZP’er die altijd ‘aan staat’ en moeite heeft om vrije tijd te bewaken? Zit jij er dus niet op te wachten om kostbare werktijd te moeten verspillen aan opleidingen, cursussen en certificaten? Lees waarom het investeren in een technische (verdiepende) opleiding toch de investering in tijd en geld dubbel en dwars waard is.

Waarom volgen ZZP’ers niet vaak een opleiding in de techniek?

Als ZZP’er in de techniek wordt er aan alle kanten aan je getrokken. Je zou wel 24-uur per dag kunnen werken. Als ZZP’er ken jij de klappen van de zweep en heb je veel ervaring. Een technische opleiding volgen? Dat doe je liever alleen als het moet. Als je opnieuw een VCA nodig hebt, wet- en regelgeving verandert, of als jij om welke reden dan ook wel verplicht bent om een papiertje te halen. Pas dan zoek jij een opleiding.

7 redenen om juist wel als ZZP’er een opleiding volgen in de techniek

Het volgen van een opleiding in de techniek hoeft geen ballast te zijn, maar kan jou als ZZP’er ook veel opleveren. We hebben er 7 voor je op een rijtje gezet:

1. Andere (grote) klanten

Natuurlijk zijn jouw vaardigheden belangrijk als een bedrijf of particulier jou inhuurt. Bij kleine klanten kom je er nog mee weg als je alleen van mond-tot-mond aanbevolen wordt. Maar dat is niet zo bij grote bedrijven. Daar liggen de eisen vaak hoger en worden sneller specifieke kwalificaties of diploma’s gevraagd. Het volgen van opleidingen kan jou voorsprong bieden ten opzichte van andere ZZP’ers en mooie grote opdrachtgevers opleveren.

2. Hoger uurtarief

Ken je de duivelsdriehoek uit het projectmanagement? De duivelsdriehoek leert dat de belangrijkste ingrediënten van een project tijd, geld en kwaliteit zijn. Deze zijn altijd aan elkaar verbonden. Gaat jouw kwaliteit als ZZP’er omhoog? Dan biedt dat voordelen voor jouw opdrachtgever. Je bent waarschijnlijk sneller klaar en bespaart daarmee geld. Daar mag je best een hoger uurtarief tegenover zetten.

3. Netwerken

Alleen is ook maar alleen. Bij veel opdrachten zul je als ZZP’er de specialist in jouw vakgebied zijn en niet terug kunnen vallen op een ander. Volg je een opleiding samen met andere vakgenoten, dan kan dit leuke én handige contacten opleveren. Het volgen van een praktijkgerichte opleiding geeft je een beeld van de kennis en kunde van iemand. Wie weet vullen jullie elkaar aan.

4. Up-to-date blijven

Ontwikkelingen in de techniek gaan snel. Werk je al een tijdje als ZZP’er, dan bestaat de kans dat je in de automatische piloot terechtkomt. Door regelmatig opleidingen te volgen, blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw branche.

5. Verbreding van diensten

Wil je bijvoorbeeld als installateur jouw vaardigheden verbreden? En wil je bijvoorbeeld naast het plaatsen van zonnepanelen, ook gelijk een warmtepomp of airco kunnen installeren bij jouw opdrachtgevers? Misschien vind je het zelfs leuk om de panelen direct aan te sluiten op een door jou geplaatste laadpaal? Door het volgen van cursussen kun je jouw aanbod verbreden. Ook dat kan jou een aantrekkelijke ZZP’er maken om in te huren voor mooie klussen.

6. Ondernemersvaardigheden ontwikkelen

Ben je ZZP’er in de techniek en denk je aan opleidingen? Dan denk je al snel aan vakgerichte opleidingen binnen jouw specialisme. Maar opleidingen kunnen jou ook helpen je ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Merk je dat je moeite hebt met ‘lastige klanten’? Dat communicatie niet altijd soepel verloopt? Of dat jouw urenschattingen en planningen weleens uit de bocht vliegen? Overweeg dan om een meer generieke cursus te volgen die jouw ondernemersvaardigheden verbeteren.

7. Een korte opleiding werkt motiverend

Het volgen van een korte cursus op opleiding in jouw vakgebied werkt motiverend. Het kan je uitdagen nieuwe werkwijzen of technieken te proberen.

Als ZZP’er in de techniek vind je een passende opleiding bij TechniekOpleiding.nl

Wil jij je graag verder ontwikkelen in de techniek? Wil je meer leren in jouw vakgebied, of juist jouw ondernemersvaardigheden verbeteren? Dan is TechniekOpleiding.nl het platform waar jij de juiste opleiding vindt:

  • Veel opleidingen zijn ook in de avonduren te volgen. Ideaal voor als jij overdag echt geen tijd hebt.
  • De docenten van de opleidingen komen allemaal uit het werkveld.
  • De opleidingen en cursussen zijn praktijkgericht. Geen onnodige theoretische ballast, maar de benodigde theorie leren in de praktijk. Snel en efficiënt.
  • Met meer dan 350 technische opleidingen, is er altijd een opleiding die past bij jou.
  • We helpen je om te kijken of er subsidies beschikbaar zijn voor de opleiding die jij wilt volgen. Zo niet? Dan kun je als ZZP’er altijd nog de kosten aftrekken.

Welke technische opleiding past bij jou als ZZP’er?

Ben jij ZZP’er in de technische sector? Werk je als technisch tekenaar, constructeur, installateur of monteur, of heb je je helemaal vastgebeten in een specialisme? Wij helpen je graag met de opleiding waarmee jij je verder kunt ontwikkelen.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001