Flexibel maatwerk

Het aanbod van opleidingen, trainingen en cursussen is groot en gevarieerd. Ook de vorm waarin cursussen worden gegeven verschilt. Kies je voor standaard opleidingen? Of voor een flexibel maatwerktraject dat incompany wordt gegeven? TechniekOpleiding.nl biedt flexibele oplossingen.

Dagelijkse praktijk centraal

De opleiders die te vinden zijn op TechniekOpleiding.nl bieden diverse oplossingen, die één ding gemeen hebben: het belang van de cursist staat voorop. De dagelijkse praktijk van de cursisten vormt altijd het uitgangspunt van iedere cursus. Wat kent een cursist al? En wat zou hij eigenlijk moeten kennen en kunnen om zijn functie optimaal te kunnen uitvoeren? De opleiders helpen je het opleidingsvraagstuk in kaart te brengen.

Competentiemanagement – meten is weten

Wat moet een medewerker leren? Wat is de feitelijke opleidingsvraag? Je krijgt het inzichtelijk door middel van een competentiemeting. Daarbij worden de competenties van medewerkers vooraf goed in kaart gebracht en gemeten door middel van kennistesten en assessments. Vervolgens worden de ontbrekende competenties nauwkeurig gekoppeld aan cursusmodules. Zo leert de medewerker precies dat wat voor hem benodigd en relevant is.

Gaan meerdere medewerkers dezelfde opleiding volgen?

Dan kan de keuze voor een incompany traject voordeliger uitpakken dan een standaard opleiding. Bij een incompany traject heb je als organisatie zelf veel invloed op de invulling van de cursus. Qua locatie, qua doorlooptijd, qua tijdsplanning – alles wordt in overleg bepaald. Ook is de opleiding aan te passen aan de eigen bedrijfssituatie, bijvoorbeeld door praktijkopdrachten uit te voeren op eigen installaties. Let wel, dit hoeft niet. Er kan ook gekozen worden om het practicum te geven in één van de locaties van de opleider van uw keuze of bijvoorbeeld mobiele practicuminstallaties van de opleider op locatie te gebruiken.

Dat is de flexibiliteit in aanpak van de opleiders achter TechniekOpleiding.nl!

Modulaire opzet

Het opleidingsaanbod is vaak modulair opgezet. Daardoor kies je gericht welke modules bij jouw organisatiedoelstellingen passen. Sluit het standaard aanbod niet geheel aan op jouw wensen en behoeften? Dan brengt de opleider jouw opleidingsvraagstuk van A tot Z in kaart. Combineer verschillende standaardmodules naar wens en laat de opleider specifieke aanvullingen voor jou ontwikkelen.

Examen of eindtoets

De meeste cursussen en opleidingen worden standaard afgerond met een examen of eindtoets. Het is mogelijk onafhankelijke examens op maat te ontwikkelen voor uiteenlopende technische vakgebieden. Deze examens worden - afhankelijk van de wensen en doelen - schriftelijk of mondeling afgenomen. Er wordt - al naar gelang wat van toepassing is - getoetst op kennis en inzicht en/of op praktijkvaardigheden.

Advies en/of ondersteuning nodig?

De opleiders geven graag advies en ondersteuning bij onderwerpen als verbeterprocessen in productieomgevingen, bedrijfs- en bedrijvenscholen of de implementatie van NEN 3140. Neem gerust contact op voor alle mogelijkheden via advies@techniekopleiding.nl of bel naar 088 93 90 001

Neem contact op

Cases

Lees de ervaringen van werkgevers

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001