Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Cursus Koeltechniek - basis

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Werk jij als storings- of onderhoudsmonteur en heb je weinig kennis van koudetechniek? Of wil jij je laten omscholen? Dan is dit dé basis cursus voor jou! Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Deze cursus is iets voor jou als je geen kennis hebt van koeltechniek, maar je je er wel in wil bekwamen. Je leert meer over de werking van koelsystemen en hoe je koelsystemen test en controleert, en storingen kunt lokaliseren en oplossen.

Inhoud

Je leert meer over de koelkringloop, hoofdcomponenten, uitvoeringen en hun functie in een eenvoudige koelkring. Voorbeelden van toepassingen van koelsystemen in de praktijk komen aan bod, evenals de opbouw van koelsystemen en samenhang tussen de componenten. Daarnaast leer je meer over de globale werking, functie en verschillende uitvoeringsvormen van de belangrijkste hulp- en regeltechnische componenten, inspectiepunten en routinematige onderhoudstaken aan een koelsysteem, de afzonderlijke componenten en kun je afwijkingen van normale condities signaleren.

Duur

De training volg je in 4 dagen van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na afronding van de cursus Koeltechniek - basis ben je in staat eerstelijnsstoringen te verhelpen aan eenvoudige koelinstallaties. Je kunt eerstelijnsonderhoud aan koelinstallaties uitvoeren en weet hoe je zintuiglijke (technische) inspecties uitvoert. Je kunt na afloop aan de slag als junior onderhoudsmonteur aircosystemen.

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze cursus af?

Om de opleiding af te ronden maak je een examen. Sluit je dit met een positief resultaat af, dan ontvang je een diploma.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om in aanmerking te komen voor deze gratis cursus. Een belangrijke voorwaarde is dat je werkt in de installatiebranche of dat je werkt zoekt in de installatiebranche. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001