Subsidie voor opleidingen in de techniek, speciaal voor Rotterdammers!

Woon jij in gemeente Rotterdam en heb je een WW of PW-uitkering? Of heb jij in 2020 jouw mbo-diploma gehaald in een sector waarin jij als gevolg van corona geen perspectief op een baan hebt? Dan kun jij een scholingsvoucher aanvragen ter hoogte van maximaal € 2.500,- bij gemeente Rotterdam. Deze kun je gebruiken om een opleiding te volgen via TechniekOpleiding.nl.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Er is een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om voor een scholingsvoucher van gemeente Rotterdam in aanmerking te komen. Eén van de voorwaarden is dat je een positief scholingsadvies hebt van het Leerwerkloket Rijnmond voor de training die te vinden is via TechniekOpleiding.nl.

De technische opleiding van jouw keuze moet daadwerkelijk jouw kansen verbeteren op het vinden van een nieuwe baan in een kansrijke sector in gemeente Rotterdam. Uiteraard kan de ontwikkelcoach van TechniekOpleiding.nl hier al een goede inschatting van maken.

Hoe werkt het?

Stel: je wilt jezelf met een scholingsvoucher laten omscholen of bijscholen via een opleiding die te vinden is via TechniekOpleiding.nl. Wat zijn dan de te volgen stappen?

Stap 1

Als eerste neem je contact op met het Leerwerkloket Rijnmond en meld je je bij een scholingsadviseur. Hij of zij bekijkt voor jou of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor de scholingsvoucher.

Stap 2

Neem contact op met de ontwikkelcoach van TechniekOpleiding.nl voor een eerste oriëntatie. Je kunt zo veel kanten op in de techniek! Door met je in gesprek te gaan ontdekken we samen wat bij jou past.

Stap 3

Van TechniekOpleiding.nl ontvang je vervolgens een link naar de online affiniteitentest. Tijdens deze test wordt helder of een technische baan écht bij jou past en zo ja, welke opleiding hierbij past.

Stap 4

De uitkomst van deze affiniteitentest en het advies van de ontwikkelcoach bespreek je weer met jouw scholingsadviseur van het Leerwerkloket. Als het Leerwerkloket zich hierin kan vinden, vraagt de scholingsadviseur een offerte op bij TechniekOpleiding.nl voor jouw opleiding.

Stap 5

Is de offerte akkoord? Dan krijg je van de scholingsadviseur positief advies om te starten met de opleiding. Jouw scholingsadviseur neemt je mee in het aanmeldproces.

Staat jouw gewenste technische opleiding er niet tussen? Neem contact op met een ontwikkelcoach van TechniekOpleiding.nl!

Heb je vragen?

De ontwikkelcoach van TechniekOpleiding.nl helpt je graag op weg! Neem gerust contact op via 088 - 939 00 01 of stuur een e-mail naar advies@techniekopleiding.nl!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001