Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Cursus Elektrotechniek - basis

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Wil je eenvoudige storingen verhelpen en onderhoud uitvoeren aan elektrische installaties? Heb je geen kennis van elektrotechniek en wil je de basisbegrippen kennen? Start dan met de cursus Elektrotechniek - basis! Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Deze cursus leert je om de basisbegrippen binnen de Elektrotechniek eigen te maken. Daarnaast leer je eenvoudige storingen verhelpen en hoe je onderhoud uitvoert aan elektrische installaties.

Inhoud

Je leert meer over basisbegrippen in de elektrotechniek (stroom, spanning, weerstand, gelijkspanning, wisselspanning, draaistroom, 1- en 3-fasenet, fase, nul en aarde), basis verdeelinrichtingen, basis schakeltechniek en eerstelijnsstoringen, eerstelijnsinspectie elektrische installaties, eerstelijnsstoringen verdeelinrichtingen, basis elektrische aandrijftechniek en eerstelijnsstoringen en inspectie en eerstelijnsonderhoud elektrische aandrijfsystemen.

Duur

De cursus volg je in 6 avonden van 3 uur en 1 dag van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na het afronden van de cursus Elektrotechniek - basis kun je (zintuiglijke) technische inspecties en eerstelijnsonderhoud uitvoeren aan gebouwgebonden installaties en schakelkasten. Je kunt ook eenvoudige storingen verhelpen. Je kunt na afloop aan de slag als junior onderhoudsmonteur elektrotechniek.

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze cursus af?

Om de opleiding af te ronden maak je een examen. Sluit je dit met een positief resultaat af, dan ontvang je een diploma.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Een belangrijke voorwaarde is dat je werkt in de installatiebranche of dat je werkt zoekt in de installatiebranche. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001