Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Cursus Elektrotechniek - basis

Het STAP-budget vervangt de NL Leert Door subsidie.

Sinds 2022 is de NL Leert Door subsidie niet meer beschikbaar. Deze subsidie wordt vervangen door het STAP-budget. Nieuw in de techniek of wil je binnen de techniek een andere kant op maar heb je geen idee wat bij je past? Met het STAP-budget volg je gratis de training Introductie in de Techniek. Met deze tweedaagse training maak je kennis met diverse gebieden binnen de techniek en kun jij ervaren waar jouw roeping ligt. **Nu volledig gratis te volgen met het STAP-budget.**

Bekijk de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Wil je eenvoudige storingen verhelpen en onderhoud uitvoeren aan elektrische installaties? Heb je geen kennis van elektrotechniek en wil je de basisbegrippen kennen? Start dan met de cursus Elektrotechniek - basis! Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Deze cursus leert je om de basisbegrippen binnen de Elektrotechniek eigen te maken. Daarnaast leer je eenvoudige storingen verhelpen en hoe je onderhoud uitvoert aan elektrische installaties.

Inhoud

Je leert meer over basisbegrippen in de elektrotechniek (stroom, spanning, weerstand, gelijkspanning, wisselspanning, draaistroom, 1- en 3-fasenet, fase, nul en aarde), basis verdeelinrichtingen, basis schakeltechniek en eerstelijnsstoringen, eerstelijnsinspectie elektrische installaties, eerstelijnsstoringen verdeelinrichtingen, basis elektrische aandrijftechniek en eerstelijnsstoringen en inspectie en eerstelijnsonderhoud elektrische aandrijfsystemen.

Duur

De cursus volg je in 6 avonden van 3 uur en 1 dag van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na het afronden van de cursus Elektrotechniek - basis kun je (zintuiglijke) technische inspecties en eerstelijnsonderhoud uitvoeren aan gebouwgebonden installaties en schakelkasten. Je kunt ook eenvoudige storingen verhelpen. Je kunt na afloop aan de slag als junior onderhoudsmonteur elektrotechniek.

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001