Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Cursus Aircotechniek - basis

Het STAP-budget vervangt de NL Leert Door subsidie.

Sinds 2022 is de NL Leert Door subsidie niet meer beschikbaar. Deze subsidie wordt vervangen door het STAP-budget. Nieuw in de techniek of wil je binnen de techniek een andere kant op maar heb je geen idee wat bij je past? Met het STAP-budget volg je gratis de training Introductie in de Techniek. Met deze tweedaagse training maak je kennis met diverse gebieden binnen de techniek en kun jij ervaren waar jouw roeping ligt. **Nu volledig gratis te volgen met het STAP-budget.**

Bekijk de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Ben jij een beginnend monteur en/of installateur of werk je al in de techniek en wil je je laten omscholen naar aircomonteur? Of wil jij als zij-instromer in de techniek werken, maar heb je geen technische achtergrond of ervaring? Dan is dit dé basiscursus als je meer wilt weten over de werking van aircosystemen. Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Deze cursus geeft startende monteurs de benodigde basiskennis in de aircotechniek. Je leert tijdens de training meer over de werking en toepassing van diverse aircosystemen. Na de cursus herken je de relevante componenten en je kunt eerstelijns inspectie- en onderhoudstaken uitvoeren.

Inhoud

Je leert componenten herkennen in diverse aircosystemen en leert over de verschillen in werking van diverse systemen (split-, multi-split-aircosystemen en VRF- en warmtepompsystemen). De koelkringloop wordt behandeld, evenals comfort in de aircotechniek. Tijdens het practicum leer je onder andere eerstelijns inspectie- en onderhoudstaken uit te voeren.

Duur

De training volg je in 4 dagen van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na het afronden van de cursus Aircotechniek - basis ben je in staat eerstelijnsonderhoud uit te voeren en eerstelijnsstoringen te verhelpen. Je kunt (zintuiglijke) technische inspecties uitvoeren. Optredende problemen weet je tijdig te herkennen en daardoor voorkom je storingen. Je kunt na afloop aan de slag als junior onderhoudsmonteur aircosystemen.

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001