Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Opleiding Siemens S7 TIA Portal

Wil jij een Siemens S7 TIA Portal-cursus volgen? Techniekopleiding.nl helpt je met je keuze!

De letters TIA staan voor Total Integrated Automation. TIA Portal is een PLC en de opvolger van Siemens S7. Met dit softwareplatform is het programmeren van automatiseringsproducten een stuk eenvoudiger geworden! Wil jij alles weten over de Siemens S7 TIA Portal-cursus?

Bekijk alle Siemens S7 TIA Portal opleidingen of lees verder.

Wat is Siemens S7 TIA Portal?

TIA Portal is een totaalaanbod van gedigitaliseerde automatiseringsdiensten van Siemens, een ‘softwareplatform’. Siemens is één van de grotere leveranciers van PLC’s. Na de Siemens S7, heeft Siemens nu de TIA Portal ontwikkeld. Deze PLC wordt veel toegepast in de industriële automatisering. Ben jij een programmeur, inbedrijfsteller of service- en onderhoudsmonteur? En programmeer jij of pleeg jij onderhoud aan Siemens PLC’s? Dan werk je met TIA Portal.

Wat moet je kunnen om een cursus Siemens S7 TIA Portal te volgen?

Enige voorkennis is wel vereist om deze cursus te kunnen volgen. Een vooropleiding op mbo-niveau, in combinatie met ervaring met logische programmeerfuncties, is een voorwaarde. Ook een cursus PLC-Besturingstechniek of PLC-systemen vormt een goede basis.

Voor wie is het interessant een Siemens S7 TIA Portal-cursus te volgen?

Werk jij als storings-, onderhouds- of servicemonteur die onderhoud verricht en storingen verhelpt aan de Siemens S7-1500? Of ga je systematisch programma’s programmeren waarbij gebruik gemaakt wordt van TIA Portal-programmeersoftware? Dan is de cursus Siemens S7 TIA Portal interessant voor jou om te volgen!

Wat maakt het werken met en aan een Siemens S7 TIA Portal zo leuk?

Je kan vanuit verschillende functies bezig zijn met Siemens S7 TIA Portal-systemen. Bijvoorbeeld als Siemens S7 TIA Portal-programmeur, Siemens S7 TIA Portal-inbedrijfsteller of als onderhoudsmedewerker Siemens S7 TIA Portal. Ben jij analytisch, probleemoplossend en stressbestendig? Dan is het werken aan Siemens S7 TIA Portal-systemen waarschijnlijk iets voor jou! Als Siemens S7 TIA Portal-programmeur bouw je besturingssystemen op maat voor de klant. Je zet de wensen en eisen van de klant om in een technisch ontwerp. Dit doe je samen met je collega’s binnen het projectteam; van conceptfase tot inbedrijfstelling. Je lost storingen in programma’s op en test deze. Je bent met jouw technische kennis en ervaring van automatiseringssoftware de persoon die ervoor zorgt dat de besturing geprogrammeerd wordt waarop verschillende systemen draaien.

Werkt een systeem niet of niet goed? Dan staan mensen en processen stil. Met jouw ervaring weet jij systematisch storingen te verhelpen en systemen te optimaliseren. Zijn complexe vraagstukken een uitdagende puzzel voor jou? Duik dan in de dynamische wereld van Siemens S7 TIA Portal-systemen!

Waar kun je de Siemens S7 TIA Portal-opleidingen volgen?

TechniekOpleiding.nl heeft het ruimste aanbod techniekopleidingen van Nederland. Er is altijd wel een opleidingslocatie bij jou in de buurt.

Wat kost een gemiddelde Siemens S7 TIA Portal-opleiding?

De kosten van een elektronica opleiding zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur en het soort opleiding.

De kosten van de opleiding kunnen betaald worden door jouw werkgever, of voor eigen rekening zijn. Vaak zijn er verschillende subsidiemogelijkheden waar jij of jouw werkgever gebruik van kunnen maken. Dat scheelt!

Alle Siemens S7 TIA Portal-opleidingen

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001