Siemens PLC programmeren

Wil jij een Siemens S7 TIA Portal-cursus volgen? Techniekopleiding.nl helpt je met je keuze!

Werk je als storings-, onderhouds- of servicemonteur en werk jij regelmatig met Siemens PLC’s? Of wil je werken in de industriële automatisering en leren om Siemens PLC’s te programmeren?
Lees meer over Siemens PLC programmeren.

Siemens PLC software

Een PLC is een soort mini-computer die een proces aanstuurt. Er zijn veel verschillende soorten PLC’s en verschillende soorten PLC-software. Lees meer over PLC’s.

Siemens is een van de spelers op de PLC-markt. Siemens levert zowel de PLC-hardware, als verschillende PLC-software.

Het verschil tussen de verschillende software van Siemens zit met name in de functies die beschikbaar zijn. Zo bevat het ene programma slechts de basisopties die je nodig hebt om een PLC te programmeren, en bevat het andere programma allerlei opties om ingewikkeldere processen aan te sturen of processen te verfijnen.

Enkele Siemens software voor het programmeren van PLC’s zijn LOGO, Step 7 en Tia Portal.

Omscholen? Cursus Siemens PLC-programmeren met LOGO

Wil je je laten omscholen en lijkt het je erg leuk om te werken met besturingstechniek? Dan is leren programmeren in Siemens LOGO een goede basis. Siemens LOGO is het instapprogramma van Siemens. Met LOGO leer je de basis van PLC-programmeren. Je leert functies zoals AND, OR, NOT en XOR, en geïntegreerde functies, zoals in- en uitschakelvertraging, pulsrelais, tellers en tijdschakelingen.

Met LOGO kun je eenvoudige processen besturen, zoals bijvoorbeeld in woningen en kantoren, waarbij je bijvoorbeeld verwarming, verlichting, bewakingsinstallaties of andere systemen aanstuurt.

Ook in de industriële automatisering is Siemens LOGO ideaal voor eenvoudigere processen. Het is de brug tussen besturingen op basis van relais (elektrische schakelingen) en industriële regels op basis van microprocessen. Voor kleine, op zichzelf staande machines, waarbij geen safety-taken nodig zijn, is LOGO voldoende. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aansturen van een lopende band, waarbij je de snelheid wilt besturen of het aanpassen van de snelheid aan andere lopende banden.

Meer ervaren? Volg de een cursus Siemens PLC-programmeren met STEP 7

Weet je al het een en ander van besturingstechniek af? Dan is een cursus Siemens S7 programmeren een goede keuze. Met Siemens STEP7 kun je in een gebruiksvriendelijke omgeving programmeren. Voor wie nog niet veel ervaring heeft met het programmeren van PLC’s, maar er wel veel te maken krijgt is STEP7 de goede keuze. Daarnaast is STEP 7 ook prima voor ervaren PLC-programmeurs die graag snel en efficient werken.

Een voordeel van STEP 7 ten opzichte van LOGO is dat het in STEP 7 wel mogelijk is safety-functies te gebruiken.

Siemens TIA Portal programmeren

Siemens TIA Portal software is het meest geavanceerd. Deze software heeft allerlei next-level functies die nodig zijn voor complexere besturingstechniek. Niet alleen kun je processen aansturen met TIA Portal, ook energiemanagement, datamanagement en diagnostiek is mogelijk met Siemens TIA Portal.

In een cursus Siemens TIA portal programmeren, leer je gebruik te maken van deze meer geavanceerder functies. Zo kun je je bijvoorbeeld richten op het optimaliseren van machinale processen in de procesindustrie.

Er zijn verschillende cursussen TIA Portal programmeren beschikbaar. Van cursussen die meer gericht zijn op het Om deze te volgen is wel kennis en ervaring nodig van besturingstechniek.

Andere Siemens PLC-cursussen

Hierboven hebben we meer uitgelegd over de verschillende cursussen die je kunt volgen op het gebied van PLC-programmeren. Maar PLC-besturingstechniek is meer dan alleen de software.

Wil je meer leren over het aansluiten van PLC’s, storingzoeken of het aansluiten van PLC’s op netwerken? Ook dan heeft TechniekOpleiding.nl verschillende cursussen voor jou beschikbaar.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste Siemens PLC cursus?

Welke cursus het beste bij jou aansluit is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. TechniekOpleiding.nl heeft een breed aanbod met PLC-cursussen. Daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken welke opleiding bij jouw past. Kom je vanuit een ander vakgebied, dan wil je misschien naast kennis over PLC’s meer kennis opdoen binnen je nieuwe vakgebied en vraag je je af hoe een PLC-cursus in het totaalplaatje past.

TechnniekOpleiding.nl helpt je graag een keuze te maken. Neem contact op met een van de studieadviseurs om de juiste keuze te maken.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001