Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Cursus PLC

Wil jij een PLC-cursus volgen om in de industriële automatisering aan de slag te gaan? Techniekopleiding.nl helpt je met je keuze!

PLC’s worden gebruikt in geautomatiseerde processen, zoals bij het automatiseren van machines en productielijnen in fabrieken. PLC’s kom je dus overal tegen; van fabriekshallen tot aan de glastuinbouw. Wil jij leren hoe je een PLC moet programmeren?

Bekijk alle PLC-opleidingen of lees verder.

Wat betekent PLC?

De letters PLC staan voor 'programmable logic controller', of anders gezegd: 'programmeerbare logische besturing'. Een PLC is dus een computer die specifiek is ontworpen om bepaalde machines en processen te besturen. Je vindt PLC’s bijvoorbeeld in de industriële automatisering, maar overal waar processen worden aangestuurd door computers, heb je te maken met PLC’s.

Wat leer je tijdens de cursus PLC?

Tijdens een cursus PLC leer je hoe je een PLC programmeert en hoe je ervoor zorgt dat de PLC de machine of het proces op een juiste manier aanstuurt. PLC-programmeren gebeurt op een computer met een speciaal programma. Wanneer het programma klaar is, kopieer je hem naar de PLC. De PLC is hierdoor in staat om de machine te besturen. Je maakt tijdens het programmeren van een PLC gebruik van verschillende programmeertalen, zoals:

  • Ladder Diagram (LD)
  • Functional Block Diagram (FBD)
  • Instruction List (IL)
  • Sequential Function Chart (SFC)
  • Structured Text (ST)

Welke voorkennis heb je nodig om de PLC-cursus te volgen?

TechniekOpleiding.nl heeft verschillende PLC-cursussen voor je geselecteerd. De benodigde voorkennis verschilt per cursus. Bekijk het cursusaanbod en kies de cursus die aansluit bij jouw kennisniveau. Twijfel je? Neem dan gerust contact op met een van onze studieadviseurs via 088 9390 001, onze Whatsapp chat of advies@techniekopleiding.nl – wij helpen je graag verder!

Voor wie is het interessant een PLC-cursus te volgen?

Een PLC-basiscursus is bedoeld voor bijvoorbeeld storings-, onderhoudsmonteurs of startende monteurs of operators, die nog geen uitgebreide voorkennis of ervaring binnen de besturingstechniek hebben. Beschik jij wel over die voorkennis en werkervaring en wil jij je verder verdiepen in PLC-besturingen en PLC-programmeren, kies dan voor één van de geselecteerde PLC-vervolgcursussen.

Wat maakt het werken met en aan een PLC zo leuk?

Je kunt vanuit verschillende functies bezig zijn met PLC-systemen. Bijvoorbeeld als PLC-programmeur, PLC-inbedrijfsteller of als onderhoudsmedewerker PLC. Ben jij analytisch, probleemoplossend en stressbestendig? Dan is het werken aan PLC-systemen echt iets voor jou!

Wat doe je als PLC-programmeur

Als PLC-programmeur bouw je besturingssystemen op maat voor de klant. Je zet de wensen en eisen van de klant om in een technisch ontwerp. Samen met je collega’s binnen het projectteam zorg je voor het complete proces; van conceptfase tot inbedrijfstelling. Je test programma’s en lost storingen op. Jij bent met jouw technische kennis en ervaring van automatiseringssoftware de persoon die ervoor zorgt dat de besturing waarop verschillende systemen draaien geprogrammeerd wordt. Werkt een systeem niet of niet goed? Dan staan mensen en processen stil. Met jouw ervaring weet jij systematisch storingen te verhelpen en systemen te optimaliseren. Zijn complexe vraagstukken een uitdagende puzzel voor jou? Duik dan in de dynamische wereld van PLC-systemen!

Waar kun je een PLC opleiding volgen?

TechniekOpleiding.nl heeft het ruimste aanbod techniekopleidingen van Nederland. Er is altijd wel een opleidingslocatie bij jou in de buurt.

Wat kost een gemiddelde PLC-cursus?

De kosten van een elektronica opleiding zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur en het soort opleiding. Een basiscursus PLC volg je vanaf ongeveer € 1.800,00 exclusief btw.

De kosten van de opleiding kunnen betaald worden door jouw werkgever, of voor eigen rekening zijn. Vaak zijn er verschillende subsidiemogelijkheden waar jij of jouw werkgever gebruik van kunnen maken. Dat scheelt!

Alle PLC-opleidingen

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001