STAP: Introductie in Techniek

Wil jij aan de slag in de techniek, maar weet je nog niet wat de mogelijkheden zijn? Laat je inspireren!

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, wil je snel ergens aan de slag en lijkt techniek jou interessant?

Dankzij de STAP-subsidie kan je nu gratis in twee dagen kennismaken met de wereld van techniek met tijdens de Introductietraining in de Techniek.

Schrijf je in!

Omschrijving

Omdat wij je graag helpen en een leven lang ontwikkelen stimuleren, hebben we speciaal voor de STAP-regeling de Introductietraining in de Techniek ontwikkeld.

Tijdens deze training kun je proeven of techniek iets voor je is en neem je een kijkje bij verschillende disciplines binnen de techniek. We nemen je mee in de wereld van onder andere elektrotechniek, koeltechniek, meet- en regeltechniek en pneumatiek. Wie weet loop jij hier straks de deur uit en heb je je nieuwe roeping gevonden!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Elektrotechniek
  • Koeltechniek
  • Meet- en regeltechniek
  • Pneumatiek

Na deze training weet je welke technische vakgebieden er zoal zijn. Je weet in hoofdlijnen wat de verschillende technieken inhouden en herkent verschillende technische systemen. Daarnaast heb je kennisgemaakt met diverse technieken.

Programma

De twee trainingsdagen worden zeer praktisch ingestoken en bestaan uit een combinatie van luisteren en doen! Er komen (beperkte) theoretische achtergronden aan bod, veel praktijkvoorbeelden en -toepassingen, veel animaties en filmpjes en… je gaat vooral ook zelf aan de slag met practicums om verschillende technieken zelf te ervaren. Ons motto is niet voor niets: leren is doen!

STAP-subsidie

Vanaf 1 maart 2022 stelt de overheid een nieuwe subsidie beschikbaar voor scholing en ontwikkeling, het STAP-budget. Met deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden één keer per jaar een budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor om- of bijscholing, zo ook voor de Introductietraining in de Techniek. Als je aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag uitbetaald aan de opleidingsinstelling. Op die manier hoef je dus helemaal niets zelf te betalen, of betaal je alleen het resterende deel boven de € 1000,-.

Hiermee wil de overheid iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Diploma

Na het succesvol afronden van de Introductietraining in de Techniek ontvang je een bewijs van deelname.

Bewaar dit bewijs goed. Je moet na afloop kunnen bewijzen dat je hebt deelgenomen aan de cursus, door 80% aanwezig te zijn.

Schrijf je in!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Bathseba

Bathseba

Mocht je als vrouw nog twijfelen of techniek iets voor je is? Deze training is perfect om erachter te komen waar je interesses liggen. Techniek is de toekomst!

Bathseba - Digitaal printoperator

Albert

Albert

Ik wilde me meer verdiepen in wat er allemaal mogelijk is zodat ik straks een goede keuze kan maken en iedere dag met een grote glimlach naar mijn werk kan gaan!

Albert - Leraar basisonderwijs

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001