Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

STAP: training Introductie in de Techniek

Wil jij aan de slag in de techniek, maar weet je nog niet wat de mogelijkheden zijn? Laat je inspireren!

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, wil je snel ergens aan de slag en lijkt techniek jou interessant?

Dankzij het STAP-budget kan je nu in twee dagen gratis kennismaken met de wereld van techniek tijdens de training Introductie in de Techniek.

Schrijf je in! of bekijk de veelgestelde vragen

Omschrijving

Omdat wij je graag helpen en een leven lang ontwikkelen stimuleren, hebben we speciaal voor de STAP-regeling de training Introductie in de Techniek ontwikkeld.
Tijdens deze training kun je ervaren of techniek iets voor je is en neem je een kijkje bij verschillende disciplines binnen de techniek. We nemen je mee in de wereld van onder andere elektrotechniek, koeltechniek, meet- en regeltechniek en pneumatiek. Wie weet loop jij hier straks de deur uit en heb je je nieuwe roeping gevonden!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Elektrotechniek
 • Koeltechniek
 • Meet- en regeltechniek
 • Pneumatiek

Na deze training weet je welke technische vakgebieden er zoal zijn. Je weet in hoofdlijnen wat de verschillende technieken inhouden en herkent verschillende technische systemen. Daarnaast heb je kennisgemaakt met diverse technieken.

Programma

De twee trainingsdagen zijn van 09.00 tot 16.00 uur en worden een combinatie van luisteren en doen! Er komen (beperkte) theoretische achtergronden aan bod, veel praktijkvoorbeelden en -toepassingen, veel animaties en filmpjes en… je gaat vooral ook zelf aan de slag met practicums om verschillende technieken zelf te ervaren. Ons motto is niet voor niets: leren is doen! De exacte invulling van het programma volgt nog.

STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 stelt de overheid een nieuwe subsidie beschikbaar voor scholing en ontwikkeling, het STAP-budget. Met deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden één keer per jaar een budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor om- of bijscholing, zo ook voor de training Introductie in de Techniek. Als je aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag uitbetaald aan de opleidingsinstelling. Op die manier hoef je dus helemaal niets zelf te betalen, of betaal je alleen het resterende deel boven de € 1000,-.

Hiermee wil de overheid iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

In 2022 gelden de volgende aanvraagperiodes:

 • 1 maart 2022 t/m 30 april 2022
 • 2 mei 2022 t/m 30 juni 2022
 • 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022
 • 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022
 • 1 november 2022 t/m 31 december 2022

Zorg ervoor dat je op de eerste dag van de aanvraagperiode om 10.00 uur klaar zit, want de subsidiepot is snel leeg. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

Diploma

Na het succesvol afronden van de training Introductie in de Techniek ontvang je een bewijs van deelname. Bewaar dit bewijs goed. Je moet na afloop aan het UWV kunnen bewijzen dat je hebt deelgenomen aan de cursus, door 80% aanwezig te zijn.

Waarom techniek?

Nederland staat voor de opgave om in 2030 een CO2 reductie te hebben van 55% en in 2050 zelfs CO2-neutraal te zijn. Dit kan niet zomaar, hier heb je technisch geschoolde mensen voor nodig. Met de keuze voor een opleiding in de techniek draag jij dus bij aan de toekomst van morgen! Er is een enorme vraag naar technische vakmensen en dit zal de komende jaren naar verwachting alleen maar stijgen. Dit zorgt voor een aantal leuke voordelen:

 • Baangarantie
  De banen in de techniek liggen voor het oprapen. Dit betekent dat je als starter zo goed als direct aan de slag kunt gaan. Benieuwd naar welke banen er de meeste vraag is? We hebben hiernaast de kansberoepen binnen de techniek voor je op een rijtje gezet.
 • Aantrekkelijk salaris
  Door de enorme vraag naar personeel, ligt het salaris vaak hoger dan in andere sectoren. Helemaal als starter!
 • Doorontwikkelingsmogelijkheden
  In de techniek ben je nooit klaar met leren! De branche ontwikkelt zich razendsnel, dus het is van groot belang dat je kennis ook up-to-date blijft. Bij ROVC bieden we meer dan 300 opleidingen en cursussen aan zodat jij altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.
 • Bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken
  Samen bouwen we aan een groene toekomst voor de generaties na ons. Met de juiste technische opleiding en ervaring ben jij straks onmisbaar voor onze samenleving!

Schrijf je in!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Bathseba

Bathseba

Mocht je als vrouw nog twijfelen of techniek iets voor je is? Deze training is perfect om erachter te komen waar je interesses liggen. Techniek is de toekomst!

Bathseba - Digitaal printoperator

Albert

Albert

Ik wilde me meer verdiepen in wat er allemaal mogelijk is zodat ik straks een goede keuze kan maken en iedere dag met een grote glimlach naar mijn werk kan gaan!

Albert - Docent

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001