Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Introductie in de Techniek gratis met het STAP-budget

Maak kennis met de wereld van techniek tijdens deze tweedaagse training!

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en lijkt techniek jou interessant maar heb je geen idee wat het beste bij je past?

Dankzij het STAP-budget kan je nu in twee dagen gratis kennismaken met de wereld van techniek tijdens de training Introductie in de Techniek.

Schrijf je in! of bekijk de veelgestelde vragen

Introductie in de Techniek

Omdat technici hard nodig zijn hebben we speciaal voor het STAP-budget de training Introductie in de Techniek ontwikkeld. Tijdens deze praktijktraining kun je op een laagdrempelige en leuke manier ervaren of techniek iets voor je is en neem je een kijkje bij verschillende disciplines binnen de techniek. We nemen je mee in de wereld van onder andere elektrotechniek, koeltechniek, meet- en regeltechniek en pneumatiek. Wie weet loop jij hier straks de deur uit en heb je je nieuwe roeping gevonden!

Tijdens de training ga je zelf aan de slag met het mobiele practicum, want leren is doen! Na deze training weet je welke technische vakgebieden er zijn, weet je in hoofdlijnen wat de verschillende technieken inhouden en herken je verschillende technische systemen. Je kunt zelfs elektrotechnische schakelingen en pneumatische besturingen bouwen.

Programma

De twee trainingsdagen zijn van 09.00 tot 16.00 uur en worden een combinatie van luisteren en doen! Er komen (beperkte) theoretische achtergronden aan bod, veel praktijkvoorbeelden en -toepassingen, veel animaties en filmpjes en… je gaat vooral ook zelf aan de slag met practicums om verschillende technieken zelf te ervaren.

Waarom je zou ik de stap naar techniek maken?

Nederland staat voor de opgave om in 2030 een CO2 reductie te hebben van 55% en in 2050 zelfs CO2-neutraal te zijn. Dit kan niet zomaar, hier heb je technisch geschoolde mensen voor nodig. Met de keuze voor een opleiding in de techniek draag jij dus bij aan de toekomst van morgen! Er is een enorme vraag naar technische vakmensen en dit zal de komende jaren naar verwachting alleen maar stijgen. Dit zorgt voor een aantal leuke voordelen:

 • Baangarantie
  De banen in de techniek liggen voor het oprapen. Dit betekent dat je als starter zo goed als direct aan de slag kunt gaan. Benieuwd naar welke banen er de meeste vraag is? We hebben hiernaast de kansberoepen binnen de techniek voor je op een rijtje gezet.
 • Aantrekkelijk salaris
  Door de enorme vraag naar personeel, ligt het salaris vaak hoger dan in andere sectoren. Helemaal als starter!
 • Doorontwikkelingsmogelijkheden
  In de techniek ben je nooit klaar met leren! De branche ontwikkelt zich razendsnel, dus het is van groot belang dat je kennis ook up-to-date blijft. Bij ROVC bieden we meer dan 300 opleidingen en cursussen aan zodat jij altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.
 • Bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken
  Samen bouwen we aan een groene toekomst voor de generaties na ons. Met de juiste technische opleiding en ervaring ben jij straks onmisbaar voor onze samenleving!
Tijdsvakken STAP-budget

Sinds 1 maart 2022 is er nieuwe subsidie beschikbaar voor scholing en ontwikkeling, het STAP-budget. Met deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden één keer per jaar een budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor om- of bijscholing. Zo kun je Introductie in de Techniek helemaal gratis volgen! Als je aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag uitbetaald aan de opleidingsinstelling. Op die manier hoef je dus helemaal niets zelf te betalen.

Hiermee wil de overheid iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

In 2023 gelden de volgende aanvraagperiodes:

 • 17 maart 2023 t/m 30 april 2023 
 • 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023
 • 3 juli 2023 t/m 3 september 2023
 • 4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
 • 1 november 2023 t/m 31 december 2023

Zorg ervoor dat je op de eerste dag van de aanvraagperiode om 10.00 uur klaar zit, want de subsidiepot is snel leeg. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

In 5 stappen jouw STAP-budget aangevraagd

Wil je graag weten of werken in de techniek bij jou past? Dan is de training ‘Introductie in de techniek’ iets voor jou. Maar hoe nu verder?

 • Stap 1. Reserveer je plek
  Wil je de training graag volgen? Klik dan op ‘Schrijf je in’. Je kiest dan de gewenste datum en locatie. Daarna vul je jouw gegevens in en voltooi je jouw inschrijving.
 • Stap 2. Het STAP-aanmeldingsbewijs
  Als je jouw aanmelding hebt voltooid, dan ontvang je van ons een bevestigingsmail. Enkele dagen voor de start van de aanmeldperiode bij het UVW ontvang je van ons je STAP-aanmeldingsbewijs. Je hebt het STAP-aanmeldingsbewijs nodig voor je aanvraag. Controleer daarom of alle gegevens goed zijn en bewaar ‘m goed.
 • Stap 3. Vraag het STAP-budget aan
  Je vraagt op de eerste dag van de aanvraagperiode het STAP-budget aan via het STAP-portaal van UWV. Log in met je DigiD en start je aanvraag.
  Tip: Wil je extra kans maken op het STAP-budget? Klik dan vanaf 24 uur vóór de start van de aanvraagperiode al op de knop "Vraag STAP-budget aan" op de website van het UWV. Aanvragers die dit doen worden als eerste in de wachtrij geplaatst.
 • Stap 4. Reserveer je plek
  Wil je de training graag volgen? Klik dan op ‘Schrijf je in’. Je kiest dan de gewenste datum en locatie. Daarna vul je jouw gegevens in en voltooi je jouw inschrijving.
 • Stap 5. Goedkeuring van je aanvraag
  Het kan tot 6 weken duren voordat het UWV je aanvraagt heeft goedgekeurd.
  Heeft het UWV je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan ontvang je van ons een bevestiging en kun je starten met de training. Is je aanvraag afgekeurd? Je bent in dat geval nog steeds welkom om de training te volgen. Wil je jouw inschrijving verplaatsen naar een volgend tijdvak? Ook dat is geen probleem. Welke keuze je ook maakt; we nemen sowieso contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Afronding

Na het succesvol afronden van de training Introductie in de Techniek ontvang je een bewijs van deelname. Bewaar dit bewijs goed. Je moet na afloop aan het UWV kunnen bewijzen dat je hebt deelgenomen aan de cursus, door 80% aanwezig te zijn.

Schrijf je in!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Bathseba

Bathseba

Mocht je als vrouw nog twijfelen of techniek iets voor je is? Deze training is perfect om erachter te komen waar je interesses liggen. Techniek is de toekomst!

Bathseba - Digitaal printoperator

Albert

Albert

Ik wilde me meer verdiepen in wat er allemaal mogelijk is zodat ik straks een goede keuze kan maken en iedere dag met een grote glimlach naar mijn werk kan gaan!

Albert - Docent

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001