Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Training Siemens S7-300/400

Het STAP-budget vervangt de NL Leert Door subsidie.

Sinds 2022 is de NL Leert Door subsidie niet meer beschikbaar. Deze subsidie wordt vervangen door het STAP-budget. Nieuw in de techniek of wil je binnen de techniek een andere kant op maar heb je geen idee wat bij je past? Met het STAP-budget volg je gratis de training Introductie in de Techniek. Met deze tweedaagse training maak je kennis met diverse gebieden binnen de techniek en kun jij ervaren waar jouw roeping ligt. **Nu volledig gratis te volgen met het STAP-budget.**

Bekijk de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Werk jij als storings-, onderhouds- of servicemonteur die onderhoud verricht en storingen verhelpt aan de Siemens S7-300? Of ga je systematisch programma’s ontwerpen of programmeren waarbij gebruik gemaakt wordt van STEP 7-programmeersoftware? Of wil jij je laten omscholen? Volg dan deze training! De training wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de training

Deze training laat je systematisch programma’s ontwerpen of programmeren waarbij gebruik gemaakt wordt van STEP 7-programmeersoftware.

Inhoud

Tijdens deze training leer je onder andere meer over het systeem en werking van de Siemens S7, opbouw van een programma, verkenning van STEP 7-programmeersoftware, algemene inleiding op programmeren, applicatieonderzoek, I/O bepalen, gebruik van de STEP 7-bouwsteeneditor, toepassen van symbolische namen, bouwstenen programmeren met STEP 7-ontwikkelsoftware in instructielijst, ladder en functieblokken, gestructureerd programmeren, dataformaten (elementair), werken met en maken van databouwstenen, programmeren van basisfuncties, programmeren van vergelijkingen, gebruik van bibliotheken in STEP, PROFIBUS-configuratie maken, storingzoeken met behulp van STEP 7, omgang met S7-projecten, configuratie en symboliek van de hardware, documentatiemogelijkheden, wissen PLC/programmeren geheugenkaarten, online werken, testen van het programma, programma downloaden, hardware aansluiten en configureren, PROFIBUS aansluiten, vergelijken van bouwstenen offline/online, componenten selecteren, storingzoeken, programma back-up maken, algemene inleiding op programmeren, applicatieonderzoek, I/O bepalen.

Voorkennis

Voor deze training is bepaalde voorkennis vereist. Een vooropleiding op mbo-niveau, in combinatie met ervaring op het gebied van besturings- of PLC-techniek is een voorwaarde, evenals kennis van het werken met een Windows. De cursussen PLC-Besturingstechniek of PLC-systemen van ROVC vormen een goede basis.

Duur

De training volg je in 3 dagen van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de training

De docent is tijdens de training beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de training?

Na afronding van de training Siemens S7-300/400 kun je werken met de STEP 7-programmeersoftware. Je bent in staat hardware te selecteren, aan te sluiten, te configureren en in bedrijf te stellen. Je kunt de basisfuncties in bouwstenen programmeren en kunt systematisch ontwerpen en gestructureerd programmeren in STEP 7. Ook ben je in staat toestandsdiagrammen te ontwerpen en deze om te zetten in S7-programma’s.

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001