Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Training Siemens S7-1500 TIA Portal

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Werk jij als storings-, onderhouds- of servicemonteur die onderhoud verricht en storingen verhelpt aan de Siemens S7-1500? Of ga je systematisch programma’s programmeren waarbij gebruik gemaakt wordt van TIA Portal-programmeersoftware? Of wil jij je laten omscholen? Volg dan deze training! De training wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de training

Deze training laat je werken met de TIA Portal-programmeersoftware. Je bent in staat hardware te selecteren, aan te sluiten, te configureren en in bedrijf te stellen. Je kunt diverse basisfuncties toepassen in een PLC-programma en dit programma gestructureerd opbouwen met behulp van de TIA Portal-software.

Inhoud

Tijdens deze training leer je onder andere meer over systeemopzet en werking van de Siemens S7-1500-hardware, hardware aansluiten en configureren, opbouw van een programma en verkenning van S7 TIA-Portal-programmeersoftware, algemene inleiding op programmeren, applicatieonderzoek, I/O bepalen, gebruik van de S7 TIA-Portal-bouwsteeneditor, inclusief het toepassen van symbolische namen, bouwstenen programmeren in ladder- en functieblokken, programmeren van basisfuncties en van vergelijkingen, timers- en counters, analoge signaalverwerking, gebruik van bibliotheken, storingzoeken met behulp van software, omgang met S7-projecten, documentatiemogelijkheden, online-werken, downloaden en testen van het programma.

Voorkennis

Voor deze training is voorkennis vereist. Een vooropleiding op mbo-niveau, in combinatie met ervaring met logische programmeerfuncties, is een voorwaarde. De cursussen PLC-Besturingstechniek of PLC-systemen van ROVC vormen een goede basis.

Duur

De training volg je in 3 dagen van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de training

De docent is tijdens de training beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de training?

Na afronding van de cursus Siemens S7-1500 TIA Portal kun je werken met de TIA Portal-programmeersoftware. Je bent in staat hardware te selecteren, an te sluiten, te configureren en in bedrijf te stellen. Je kunt diverse basisfuncties toepassen in een PLC-programma en dit programma gestructureerd opbouwen met behulp van de TIA Portal-software.

Kosten

Deze training wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze training af?

Gedurende de gehele training word je getoetst of je actief deelneemt en of je de geleerde vaardigheden op de juiste manier toepast in de praktijk. Bij een positief resultaat ontvang je een certificaat.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001