Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Cursus Pneumatiek

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Werk je als storings- of onderhoudsmonteur, maar heb je geen kennis van pneumatiek? Of wil je je laten omscholen? Dan is dit dé cursus voor jou! Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Tijdens deze cursus leer je vakkundig en efficiënt pneumatische installaties afstellen en onderhouden. Je kunt vervolgens componenten benoemen en herkennen.

Inhoud

Je leert meer over de opbouw en werking van pneumatische systemen. Daarnaast leer je meer over inspecties en onderhoud aan pneumatische systemen en storingzoeken in pneumatische systemen.

Duur

De training volg je in 3 dagen van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na het afronden van de cursus Pneumatiek kun je pneumatische installaties repareren, componenten vervangen en in gebruik nemen. Je bent in staat storingen op te sporen, te verhelpen en inspecties te doen. Je hebt jouw vakkennis op het gebied van de werking van pneumatische installaties en apparatuur vergroot en je spreekt de vaktaal. Je kunt na afloop aan de slag als technisch operator.

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze cursus af?

Om de opleiding af te ronden maak je een examen. Sluit je dit met een positief resultaat af, dan ontvang je een diploma.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001