Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Cursus Pneumatiek

Het STAP-budget vervangt de NL Leert Door subsidie.

Sinds 2022 is de NL Leert Door subsidie niet meer beschikbaar. Deze subsidie wordt vervangen door het STAP-budget. Nieuw in de techniek of wil je binnen de techniek een andere kant op maar heb je geen idee wat bij je past? Met het STAP-budget volg je gratis de training Introductie in de Techniek. Met deze tweedaagse training maak je kennis met diverse gebieden binnen de techniek en kun jij ervaren waar jouw roeping ligt. **Nu volledig gratis te volgen met het STAP-budget.**

Bekijk de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Werk je als storings- of onderhoudsmonteur, maar heb je geen kennis van pneumatiek? Of wil je je laten omscholen? Dan is dit dé cursus voor jou! Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Tijdens deze cursus leer je vakkundig en efficiënt pneumatische installaties afstellen en onderhouden. Je kunt vervolgens componenten benoemen en herkennen.

Inhoud

Je leert meer over de opbouw en werking van pneumatische systemen. Daarnaast leer je meer over inspecties en onderhoud aan pneumatische systemen en storingzoeken in pneumatische systemen.

Duur

De training volg je in 3 dagen van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na het afronden van de cursus Pneumatiek kun je pneumatische installaties repareren, componenten vervangen en in gebruik nemen. Je bent in staat storingen op te sporen, te verhelpen en inspecties te doen. Je hebt jouw vakkennis op het gebied van de werking van pneumatische installaties en apparatuur vergroot en je spreekt de vaktaal. Je kunt na afloop aan de slag als technisch operator.

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001