Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Cursus PLC - Industriële automatisering - basis

Het STAP-budget vervangt de NL Leert Door subsidie.

Sinds 2022 is de NL Leert Door subsidie niet meer beschikbaar. Deze subsidie wordt vervangen door het STAP-budget. Nieuw in de techniek of wil je binnen de techniek een andere kant op maar heb je geen idee wat bij je past? Met het STAP-budget volg je gratis de training Introductie in de Techniek. Met deze tweedaagse training maak je kennis met diverse gebieden binnen de techniek en kun jij ervaren waar jouw roeping ligt. **Nu volledig gratis te volgen met het STAP-budget.**

Bekijk de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Werk jij als storings- of onderhoudsmonteur en wil jij meer leren over besturingstechniek? Volg dan deze basis cursus! Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Deze cursus leert je om eerstelijnsstoringen te verhelpen aan industriële installaties en apparatuur. Deze cursus is de ideale basis voor iedereen die eerstelijnsstoringen en onderhoud aan besturingen van machines moet of wil uitvoeren.

Inhoud

Je leert onder andere meer over de algemene opbouw van een besturing met signaalgevers, besturingseenheid, uitvoerorganen en signaalverbindingen (blokschema), basisprincipes van een besturing, welke verschillende typen en uitvoeringsvormen van sensoren er zijn: mechanisch, inductief, capacitief, optisch, werkingsprincipe van de sensoren en hun specifieke toepassingsgebied en de rol van PLC in een totaal besturing. Daarnaast zijn er verschillende praktijkvoorbeelden met PLC-besturingen.

Duur

De training volg je in 4 dagen van 6 uur of 5 avonden van 3 uur met 1 dag van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na het afronden van de cursus PLC - Industriële automatisering - basis kun je eerstelijnsstoringen verhelpen aan industriële installaties en apparatuur. Je kunt zintuiglijke (technische) inspecties aan besturingscomponenten uitvoeren, zoals sensoren, relais en PLC-hardware. Je kunt na afloop aan de slag als technisch operator.

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001