Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Cursus Meet- en regeltechniek - basis

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Werk jij als startend monteur of operator en heb je geen kennis op het gebied van meet- en regeltechniek? Of wil jij je laten omscholen? Start dan met de cursus Meet- en regeltechniek - basis! Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Deze cursus is iets voor jou als je eenvoudige storingen wil leren verhelpen, je eenvoudige onderhoudswerkzaamheden wil leren uitvoeren en inspecties aan opnemers en regelkleppen wil leren uitvoeren. Je krijgt daarnaast inzicht in de opbouw en werking van geautomatiseerde procesinstallaties.

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je onder andere meer over de basis van procesautomatisering, P & I-schematechniek, de basis van opnemers, de basis van regelkleppen, inspectie en eerstelijnsonderhoud van opnemers, inspectie en eerstelijnsonderhoud regelkleppen en je leert meer over eerstelijnsstoringen procesautomatisering.

Duur

De cursus volg je in 5 dagen van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na het afronden van de cursus Meet- en regeltechniek - basis kun je eenvoudige storingen verhelpen, eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uitvoeren en inspecties aan opnemers en regelkleppen uitvoeren. Je hebt inzicht in de opbouw en werking van geautomatiseerde procesinstallaties.

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze cursus af?

Om de opleiding af te ronden maak je een examen. Sluit je dit met een positief resultaat af, dan ontvang je een diploma.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001