Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Cursus Meet- en regeltechniek - basis

Het STAP-budget vervangt de NL Leert Door subsidie.

Sinds 2022 is de NL Leert Door subsidie niet meer beschikbaar. Deze subsidie wordt vervangen door het STAP-budget. Nieuw in de techniek of wil je binnen de techniek een andere kant op maar heb je geen idee wat bij je past? Met het STAP-budget volg je gratis de training Introductie in de Techniek. Met deze tweedaagse training maak je kennis met diverse gebieden binnen de techniek en kun jij ervaren waar jouw roeping ligt. **Nu volledig gratis te volgen met het STAP-budget.**

Bekijk de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Werk jij als startend monteur of operator en heb je geen kennis op het gebied van meet- en regeltechniek? Of wil jij je laten omscholen? Start dan met de cursus Meet- en regeltechniek - basis! Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Deze cursus is iets voor jou als je eenvoudige storingen wil leren verhelpen, je eenvoudige onderhoudswerkzaamheden wil leren uitvoeren en inspecties aan opnemers en regelkleppen wil leren uitvoeren. Je krijgt daarnaast inzicht in de opbouw en werking van geautomatiseerde procesinstallaties.

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je onder andere meer over de basis van procesautomatisering, P & I-schematechniek, de basis van opnemers, de basis van regelkleppen, inspectie en eerstelijnsonderhoud van opnemers, inspectie en eerstelijnsonderhoud regelkleppen en je leert meer over eerstelijnsstoringen procesautomatisering.

Duur

De cursus volg je in 5 dagen van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na het afronden van de cursus Meet- en regeltechniek - basis kun je eenvoudige storingen verhelpen, eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uitvoeren en inspecties aan opnemers en regelkleppen uitvoeren. Je hebt inzicht in de opbouw en werking van geautomatiseerde procesinstallaties.

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001