Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Cursus Monteur Beveiligings­installaties (MBV) - praktijk

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Voer je als installateur of monteur werkzaamheden uit aan beveiligingsinstallaties? Of wil je je hiernaar laten omscholen? Dan moet je volgens de wet in het bezit zijn van het diploma Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV). Tijdens deze cursus behandelen we de praktijk. De cursus wordt uitgevoerd door IW Nederland.

Doel van de cursus

Met de cursus MBV praktijk leer je alles om beveiligingsinstallaties te installeren / onderhouden en repareren volgens de gestelde normen. Vervolgens doe je examen voor het praktijkcertificaat.

Om het diploma Monteur Beveiligingsinstallaties (MBV) te halen moet je, naast het praktijkexamen, ook de theoriecursus volgen en het hierbij behorende examen met een goed resultaat afsluiten. De MBV praktijk- en theorie-examens dien je zelf aan te vragen bij het CIBV.

Inhoud

  • Intro gesprek met de docent (wat willen we bereiken)
  • Installeren en onderhouden van een alarmsysteem
  • Additionele beveiligingscomponenten installeren en onderhouden
  • Praktisch werken met een alarmsysteem
  • Wijzigen van instellingen van een alarmsysteem
  • Metingen uitvoeren in een alarmsysteem
  • Storingen zoeken en oplossen
  • Afsluiting met eventueel advies voor vervolgcursus

Duur

De training volg je in 3 dagen.

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze cursus af?

Aan deze cursus zijn een of meerdere examens verbonden. Als je dit examen met een voldoende hebt afgesloten, ontvang je een officieel diploma.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001