Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Cursus Basisoperator

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Ga je aan de slag als basisoperator bij een productiebedrijf? Of wil jij je laten omscholen naar operator? Dan is dit dé cursus voor jou! Deze cursus wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de cursus

Deze cursus leert je de basistaken van een operator. Zo kun je na het volgen van de cursus zelfstandig een aantal taken van een operator uitvoeren, heb je kennis gemaakt met enkele technieken en ben je bewust van je rol op de werkvloer.

Inhoud

Je leert meer over het operatorschap: (bedienings)taken van een operator, basisbewerkingen procesinstallaties, verliesreductie door OEE-analyse, 5S-methode voor verkorten van omsteltijden. Ook leer je meer over onderhoudstaken van een operator en over veilig werken in een productieomgeving.

Duur

De training volg je in 5 dagen van 6 uur. De cursus bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de cursus

De docent is tijdens de cursus beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de cursus?

Na het volgen van de cursus Basisoperator ben je bekend met de basistaken van een operator. Je kunt zelfstandig een aantal taken van een operator uitvoeren, je hebt kennis gemaakt met enkele technieken en je bent je bewust van je rol op de werkvloer. Je kunt na afloop aan de slag als operator.

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze cursus af?

Om de opleiding af te ronden maak je een eindtoets. Sluit je dit met een positief resultaat af, dan ontvang je een diploma.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001