Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Basiscursus Elektrotechniek

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Wil je starten in de elektrotechniek? Bijvoorbeeld bij een technische dienst, een woningbouwvereniging of in de particuliere bouwsector? Dan is dit de basiscursus voor jou. Deze cursus wordt uitgevoerd door IW Nederland.

Doel van de cursus

Deze cursus is voor iedereen zonder kennis van elektrotechniek en die zich de basisbegrippen eigen willen maken. Wil je starten in de elektrotechniek, bij een technische dienst, een woningbouwvereniging of in de particuliere bouwsector? Dan is deze cursus iets voor jou. Als je de training volgt krijg je een brede algemene kennis en de benodigde vaardigheden binnen de branche. Hierna ben je in staat de materialen te herkennen en basishandelingen te verrichten. Je wordt je bewust van diverse gevaren en je leert de juiste werkzaamheden toe te passen. Daarnaast ben je in staat om diverse schakelingen en diverse kabelinstallaties te maken.

Inhoud

 • Intro gesprek met de docent (wat willen we bereiken)
 • Materiaalkennis, gereedschap kennis en veiligheid
 • Tekeninglezen en symbolenkennis
 • Begrippen, spanning, stroom, weerstand & vermogen
 • Buigen van PVC buis
 • VD draad
 • Het maken van diverse verbindingen (lasdoppen, lasklemmen en draailasdoppen)
 • Buis installatie aanleggen
 • Kabel installatie aanleggen
 • Basisschakelingen
 • Perilex
 • Afsluiting met eventueel advies voor vervolgcursus

Duur

De training volg je in 5 dagen. De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Je gaat in het practicum daadwerkelijk aan de slag en oefent op realistische praktijkopstellingen

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze cursus af?

Om de opleiding af te ronden is er een toetsmoment om de doelstelling te beoordelingen. Sluit je dit met een positief resultaat af, dan ontvang je een certificaat.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001