Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Basiscursus Elektrotechniek voor W monteurs

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Wil jij aan de slag binnen de installatietechniek als monteur werktuigbouwkundige installaties? Of werk jij al binnen de installatietechniek als w monteur, maar wil je je bijscholen? Dit is de basiscursus voor iedereen zonder kennis van elektrotechniek en die zich de begrippen eigen wil maken. Deze cursus wordt uitgevoerd door IW Nederland.

Doel van de cursus

Deze cursus zorgt ervoor dat je elektrotechnische werkzaamheden kunt verrichten. Je wordt je bewust van diverse gevaren, je leert de juiste toepassingen toe te passen en je maakt je de basisbegrippen eigen.

De cursus geeft je een brede algemene kennis en de benodigde vaardigheden binnen de branche. Hierna ben je in staat de materialen te herkennen en basis handelingen te verrichten. Afhankelijk van de behoefte van de deelnemers kijken we naar de onderwerpen waar we meer of minder aandacht aan besteden.

Inhoud

 • Intro gesprek met de docent (wat willen we bereiken)
 • Materiaalkennis, gereedschap kennis en veiligheid
 • Tekeninglezen en symbolenkennis
 • Begrippen, spanning, stroom, weerstand & vermogen
 • Buigen van PVC buis
 • VD draad
 • Het maken van diverse verbindingen (lasdoppen, lasklemmen en draailasdoppen)
 • Buis installatie aanleggen
 • Kabel installatie aanleggen
 • Basisschakelingen
 • Perilex
 • Afsluiting met eventueel advies voor vervolgcursus

Duur

De training volg je in 5 dagen. De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Je gaat in het practicum daadwerkelijk aan de slag en oefent op realistische praktijkopstellingen

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze cursus af?

Om de opleiding af te ronden maak je een toets om de doelstelling te beoordelingen. Sluit je dit met een positief resultaat af, dan ontvang je een certificaat.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001