Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Opleiding Basis mechatronica

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Wil je meer weten over mechatronica en machinebouw? Dan is deze opleiding op MBO-niveau voor jou. Mechatronica is een technische richting die bestaat uit de combinatie van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek en besturingstechniek. Als mechatronicus heb je verstand van verschillende technische disciplines. Hierdoor kun je goed het totaaloverzicht van een project behouden en kun je zorgen voor een goede samenwerking. Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Opleidingen.

Doel van de opleiding

Je volgt inspirerende bijeenkomsten en je kunt gebruikmaken van een moderne online leeromgeving. Dit in combinatie met je eigen werkomgeving maakt deze opleiding uniek. Je ontwikkelt de kennis en vaardigheden die je nodig hebt in je dagelijkse praktijk."

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De samenhang tussen elektrotechniek, werktuigbouw en besturingstechniek (mechatronica)
  • Hydrauliek
  • Pneumatiek
  • Elektrische energie
  • Schemalezen (werktuigbouwkundig en elektrotechnisch)
  • Sensoren
  • Aanloopregelingen
  • Basis elektrotechniek
  • Basis programmeerbare besturing (PLC)

Duur

De training volg je in 3 dagen of 6 avonden

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze opleiding af?

Je rondt de opleiding af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt inplannen waar en wanneer je examen doet. Bij een voldoende beoordeling hiervan ontvang je het diploma ‘Basis Mechatronica’ van NCOI. Dit deelprogramma kun je mogelijk inbrengen in een vervolg naar de volledige opleiding MBO Technicus Service en Onderhoud Werktuigbouw niveau 4 van NCOI.

Wat kan ik na deze opleiding?

Je kunt na afloop aan de slag als Junior WTB monteur.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001