Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Training Basis klimaattechniek

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Wil jij werken in de klimaattechniek? Of ben jij net werkzaam in de klimaattechniek, zoals leerling- of assistentmonteur, medewerker bij de technische dienst? Of werk je als niet-technische medewerker binnen een klimaattechnisch installatiebedrijf? Dan is dit dé basis training voor jou. Deze training wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de training

Deze training geeft je de benodigde basiskennis over diverse klimaatsystemen. Je leert meer over warmtepompen, cv-installaties en aircosystemen én je gaat hier ook daadwerkelijk in de praktijk mee aan de slag.

Inhoud

Je leert meer over de opbouw en werking van diverse klimaatinstallaties (luchtbehandeling, warmtepompen, cv-installaties, etc.), natuurkundige begrippen in de klimaattechniek, de koelkringloop en comfort in de klimaattechniek en milieu-eisen. Daarnaast leer je meer over hoofd-, hulp- en regeltechnische componenten: functie, uitvoeringen en specifieke kenmerken en de samenhang tussen de componenten op basis van basis- en principeschema’s.

Duur

De training volg je in 4 dagen van 6 uur of 6 avonden van 3 uur en 1 dag van 6 uur. De training bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de training

De docent is tijdens de training beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de training?

Na het afronden van deze training heb je voldoende kennis over klimaatinstallaties en kun je hier in de praktijk mee uit de voeten. Tot slot kun je de functies van installaties herkennen. Je kunt na afloop aan de slag als klimaatmonteur.

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze training af?

Om de opleiding af te ronden maak je een digitaal examen. Sluit je dit met een positief resultaat af, dan ontvang je een diploma.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Een belangrijke voorwaarde is dat je werkt in de installatiebranche of dat je werkt zoekt in de installatiebranche. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001