Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Training Basis klimaattechniek

Het STAP-budget vervangt de NL Leert Door subsidie.

Sinds 2022 is de NL Leert Door subsidie niet meer beschikbaar. Deze subsidie wordt vervangen door het STAP-budget. Nieuw in de techniek of wil je binnen de techniek een andere kant op maar heb je geen idee wat bij je past? Met het STAP-budget volg je gratis de training Introductie in de Techniek. Met deze tweedaagse training maak je kennis met diverse gebieden binnen de techniek en kun jij ervaren waar jouw roeping ligt. **Nu volledig gratis te volgen met het STAP-budget.**

Bekijk de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Wil jij werken in de klimaattechniek? Of ben jij net werkzaam in de klimaattechniek, zoals leerling- of assistentmonteur, medewerker bij de technische dienst? Of werk je als niet-technische medewerker binnen een klimaattechnisch installatiebedrijf? Dan is dit dé basis training voor jou. Deze training wordt uitgevoerd door ROVC Technische Opleidingen.

Doel van de training

Deze training geeft je de benodigde basiskennis over diverse klimaatsystemen. Je leert meer over warmtepompen, cv-installaties en aircosystemen én je gaat hier ook daadwerkelijk in de praktijk mee aan de slag.

Inhoud

Je leert meer over de opbouw en werking van diverse klimaatinstallaties (luchtbehandeling, warmtepompen, cv-installaties, etc.), natuurkundige begrippen in de klimaattechniek, de koelkringloop en comfort in de klimaattechniek en milieu-eisen. Daarnaast leer je meer over hoofd-, hulp- en regeltechnische componenten: functie, uitvoeringen en specifieke kenmerken en de samenhang tussen de componenten op basis van basis- en principeschema’s.

Duur

De training volg je in 4 dagen van 6 uur of 6 avonden van 3 uur en 1 dag van 6 uur. De training bestaat uit een mix van klassikale en online lessen.

Begeleiding tijdens de training

De docent is tijdens de training beschikbaar voor persoonlijke ondersteuning. Daarnaast zijn er ontwikkeladviseurs voor, tijdens en na de training beschikbaar voor vragen of advies. In MijnROVC, de online leeromgeving van ROVC, vind je filmpjes en animaties die je kunnen ondersteunen tijdens de zelfstudie. Ook kun je via de website TechTake.nl meer informatie vinden en filmpjes en animaties bekijken over technische componenten.

Wat kan ik na de training?

Na het afronden van deze training heb je voldoende kennis over klimaatinstallaties en kun je hier in de praktijk mee uit de voeten. Tot slot kun je de functies van installaties herkennen. Je kunt na afloop aan de slag als klimaatmonteur.

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001