Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

Training Basis installatietechniek voor e monteur

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Wil jij aan de slag binnen de installatietechniek met elektrotechnische installaties? Of werk jij al binnen de installatietechniek als e monteur, maar wil je je bijscholen? Dan is dit de basistraining voor jou. Deze cursus wordt uitgevoerd door IW Nederland.

Doel van de cursus

Werk je als elektra monteur en wil je je verdiepen in de installatietechniek? Dan is de training Basis installatietechniek voor e monteurs iets voor jou. Als je deze training volgt dan krijg je een brede algemene kennis en de benodigde vaardigheden binnen de installatietechniek. Er wordt o.a. stil gestaan bij cv-techniek, gastoestellen, tekeninglezen en materiaalkennis. Ook ga je aan de slag met koperbuis bewerken, PVC-bewerken, verbindingstechnieken en de montage van sanitair en afvoersystemen.

Inhoud

  • Intro gesprek met de docent (wat willen we bereiken)
  • Kennismaken met installatietechniek
  • Herkennen van installatietechnische aspecten
  • Toepassen van diverse verbindingstechnieken
  • Kennismaken met diverse materialen en weten waar toe te passen
  • Kennismaken met toestellen en appendages
  • Technische Installatie maken doormiddel van gesimuleerde opdracht
  • Technische voorschriften en wetgeving
  • Afsluiting met eventueel advies voor vervolgcursus

Duur

De training volg je in 5 dagen. De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Je gaat in het practicum daadwerkelijk aan de slag en oefent op realistische praktijkopstellingen

Kosten

Deze cursus wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Voorwaarden zijn dat je inschrijving is geaccepteerd, je de lessen bijwoont en je de cursus met goed gevolg afrondt.

Hoe rond ik deze cursus af?

Aan de hand van een mondelinge dan wel schriftelijke toetsing wordt bepaald in hoeverre de vastgestelde doelstellingen zijn behaald. Je ontvangt een certificaat wanneer je dit afsluit met een positief resultaat.

Hoe meld ik mij aan?

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van TechniekOpleiding.nl. Hierin staan de voorwaarden en de stappen die je moet volgen om je in te schrijven. Omdat het aantal plekken beperkt is, is je inschrijving pas definitief als je een acceptatie ontvangt. Vol=vol!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001