Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Opleiding Basis Elektrotechnisch Installeren

Het STAP-budget vervangt de NL Leert Door subsidie.

Sinds 2022 is de NL Leert Door subsidie niet meer beschikbaar. Deze subsidie wordt vervangen door het STAP-budget. Nieuw in de techniek of wil je binnen de techniek een andere kant op maar heb je geen idee wat bij je past? Met het STAP-budget volg je gratis de training Introductie in de Techniek. Met deze tweedaagse training maak je kennis met diverse gebieden binnen de techniek en kun jij ervaren waar jouw roeping ligt. **Nu volledig gratis te volgen met het STAP-budget.**

Bekijk de training Introductie in de Techniek

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Wil je gaan werken in de elektrotechniek? Maar heb je hier nog geen ervaring in? Dan is dit de juiste opleiding. Ook is dit de juiste keuze als je in een elektrotechnische omgeving werkt, geen technische functie uitoefent, maar wel inzicht wilt hebben in elektrotechniek. In korte tijd leer je de basis van elektrotechniek en begrijp je alles van elektrische weerstanden, schakelingen en transformatoren. Ook krijg je inzicht in machines en motoren. Zo krijg je stap voor stap zicht op de werkzaamheden in het vakgebied elektrotechniek. Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Opleidingen.

Doel van de opleiding

Met deze opleiding leg je een goede basis in de elektrotechniek. De docenten zorgen voor een heldere inleiding in dit vakgebied en leggen de basisbegrippen duidelijk uit. Je gaat praktijkgericht aan de slag en krijgt stap voor stap inzicht in elektrotechniek.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inleiding en basisbegrippen, zoals spanning, stroom, weerstand en vermogen
  • Gelijkspanning, wisselspanning, 1 en 3 fasennet
  • Basisschakelingen zoals serie, parallel, enkel, dubbel, wissel, kruis, maak en verbreek
  • Magnetisme, transformatoren en condensatoren
  • Schema’s lezen en opstellen en symbolenkennis
  • Elektrotechnisch gereedschap en meetapparatuur"

Duur

De training volg je in 3 dagen of 6 avonden.

Deze gratis cursus is niet meer beschikbaar.

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001