NL leert door

Gratis techniekopleiding met de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij de NL leert door-subsidie gratis een opleiding volgen in de techniek!

Bekijk de gratis cursussen en trainingen

Geld voor omscholing

Het kabinet geeft in 2021 € 200 miljoen extra uit voor omscholing en ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden. Waarom? Enerzijds vanwege de impact van de coronacrisis op de Nederlandse economie. Door de coronacrisis hebben veel sectoren het zwaar. Denk aan de horeca, de evenementenbranche, de reisbranche. Daardoor verdwijnen er veel banen. Door mensen uit deze sectoren om te scholen, kunnen zij een baan vinden in sectoren waar nog wel veel werk beschikbaar is. Eén van die sectoren is de techniek, zo blijkt ook uit de meest recente publicatie van het UWV getiteld ‘Kansrijke en minder kansrijke beroepen sinds corona’.

Anderzijds veranderen ook veel banen qua inhoud. Dit komt door voortschrijdende technologische ontwikkelingen en digitalisering. Neem als voorbeeld de energietransitie die momenteel gaande is. Dat is een ware kennistransitie! Dan wil je, ook als je al een baan hebt, graag blijven doorleren om in je baan mee te kunnen blijven bewegen met de ontwikkelingen.

Hoe werkt de NL leert door-subsidie?

Dankzij de NL leert door-subsidie kun je bij daarvoor geselecteerde opleiders kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen, en trainingen verkrijgen of volgen. De opleiders vragen deze subsidie aan en als zij de subsidie toegekend krijgen, mogen zij jou dus gratis een cursus of training aanbieden. Jij kunt je vervolgens dan bij één van de door de overheid geselecteerde opleiders aanmelden als cursist! Je vindt hier alle beschikbare opleidingen en opleiders op 1 plek.

Wie mag gratis een training volgen?

Als je 18 jaar of ouder bent en je hebt werk of je zoekt werk, dan kun je je aanmelden voor een gratis training. Maar let op! De plaatsen zijn beperkt! Als het scholingsbudget op is, dan kun je je niet meer aanmelden voor gratis trainingen.

Kan je je nu al opgeven voor een gratis technische opleiding?

Ja, dat kan. Het hele subsidietraject is al in 2020 in gang gezet en kent drie categorieën. De eerste twee categorieën staan al open voor inschrijving en de laatste wordt in februari 2021 opengesteld. Dat betekent dat je je vanaf in februari kunt opgeven voor cursussen die in de periode februari t/m juli 2021 worden gegeven.

Welke gratis training is interessant voor jou?

Opleidingen die vooral van meerwaarde zijn voor jou, als bezoeker van TechniekOpleiding.nl, zijn trainingen en cursussen die je in korte tijd praktijkgericht opleiden tot een Functioneel Inzetbare Persoon in de techniek. Welke cursus of training is interessant voor jou?

Bekijk de gratis cursussen en trainingen

Vragen?

Heb je vragen over het aanbod of heb je algemene vragen over de NL leert door-subsidie? Neem dan contact op met een ontwikkeladviseur van TechniekOpleiding.nl.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001