Download de TechBarometer: hét trendrapport van en voor technisch Nederland.

NL leert door

Het STAP-budget vervangt per 1 maart 2022 de NL leert door-subsidie

Ben je 18 jaar of ouder? En werk je in loondienst, als flexwerker of als zelfstandige of zzp-er? Of ben je werkzoekende? Dan kun jij dankzij het STAP-budget gratis een training volgen in de techniek!

Bekijk het STAP-budget en de training Introductie in de Techniek

Geld voor omscholing

Het kabinet stelt vanaf 2022 elk jaar 218 miljoen euro beschikbaar, waarmee jaarlijks meer dan 200.000 mensen een mooie bijdrage krijgen voor hun opleiding of, in sommige gevallen, zelfs kosteloos een opleiding kunnen volgen.

Waarom? Enerzijds vanwege de impact van de coronacrisis op de Nederlandse economie. Door de coronacrisis hebben veel sectoren het zwaar. Denk aan de horeca, de evenementenbranche, de reisbranche. Daardoor verdwijnen er veel banen. Door mensen uit deze sectoren om te scholen, kunnen zij een baan vinden in sectoren waar nog wel veel werk beschikbaar is. Eén van die sectoren is de techniek, zo blijkt ook uit de meest recente publicatie van het UWV getiteld ‘Kansrijke en minder kansrijke beroepen sinds corona’.

Anderzijds veranderen ook veel banen qua inhoud. Dit komt door voortschrijdende technologische ontwikkelingen en digitalisering. Neem als voorbeeld de energietransitie die momenteel gaande is. Dat is een ware kennistransitie! Dan wil je, ook als je al een baan hebt, graag blijven doorleren om in je baan mee te kunnen blijven bewegen met de ontwikkelingen.

Vragen?

Heb je vragen over subsidies? Neem dan contact op met een ontwikkeladviseur van TechniekOpleiding.nl.

Neem contact op

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001