Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Opleiding Projectleider

Wil jij meer weten over de opleiding projectleider voor volwassenen? Techniekopleiding.nl helpt je met je keuze!

Als projectleider ben je (eind)verantwoordelijk voor de realisatie en begeleiding van verschillende projecten. Dat is dus enorm breed. In iedere branche is er werk voor projectleiders. Wil je projectleider worden? Of werk je als projectleider en wil je je theoretische kennis verdiepen?

Bekijk alle projectleider opleidingen of lees verder.

Wat doet een projectleider?

Een projectleider is (eind)verantwoordelijk voor de realisatie en de begeleiding van projecten. In deze rol zorg je voor een goede voorbereiding, uitvoering en aflevering van projecten. Het creëren van draagvlak bij interne- en externe partijen is daarbij cruciaal. In veel gevallen zijn deze opdrachten binnen de industrie, bouw & infra of ICT. Met jouw kennis en ervaring weet jij hoe je een project succesvol tot een einde brengt. Je houdt je bezig met de planning, het organiseren van de uitvoering, het aansturen van de teams en je bewaakt de voortgang en de risico’s van het project. Daarnaast ben je als projectleider ook verantwoordelijk voor de informatievoorziening rondom het project. Je rapporteert aan de projectmanager of aan het management. Kortom, werken als projectleider is nooit saai!

Ben jij flexibel en creatief? Kun je overzicht houden en ben je praktisch ingesteld? Dan is de functie projectleider een functie die goed bij jou past!

Wat moet je kunnen om een opleiding projectleider te volgen?

Meestal ga je een cursus projectleider volgen als je interesse hebt in het vak en je graag projectleider wilt worden. Een andere optie is dat je al werkt als projectleider, maar min of meer in deze functie bent ‘gerold’ en je behoefte hebt aan praktische kennis en bagage om jouw baan nog beter uit te voeren. Specifieke voorkennis heb je niet nodig. Leid je projecten of ben je lid van een projectteam? Of wil je projectleider worden? Kies dan een van de geselecteerde opleidingen projectleider van TechniekOpleiding.nl!

In welke branches kun je werken als projectleider?

Het vak ‘projectleider’ is een functie die in heel veel branches voorkomt. Je kunt projectleider worden in de bouw, civiele techniek, installatietechniek, in de zorg, de ICT of bij een gemeente. Je kan civiel projectleider zijn, projectleider onderwijs, projectleider sociaal domein of projectleider vastgoed. Te veel om op te noemen, maar dat geeft al aan dat er een legio aan mogelijkheden zijn.Dat maakt de baankansen als je een opleiding projectleider hebt gevolgd relatief groot.

Wat maakt het werken als projectleider leuk?

Je bent de spil van een project. Het aanspreekpunt voor iedereen die op de één of andere manier aan het project werkt of aan het project verbonden is. Zowel je collega’s als externe partijen rekenen op jou. Jouw taak en uitdaging is om elk project tot een succesvol einde te brengen. Dat maakt het vak projectleider tot een dynamisch en afwisselend totaalpakket.

Als projectleider voer je (een deel) van de volgende werkzaamheden uit:

  • behalen van de projectdoelstellingen
  • managen van verwachtingen bij de betrokken partijen
  • plannen, bewaken en beoordelen van de resultaten van de werkzaamheden
  • bepalen van risico’s
  • bijhouden van budgetten en uitgaven
  • rapporteren

Waar kun je de opleidingen tot projectleider volgen?

TechniekOpleiding.nl heeft het ruimste aanbod techniekopleidingen van Nederland. Er is altijd wel een opleidingslocatie bij jou in de buurt!

Wat kost een gemiddelde opleiding tot projectleider?

De kosten van een opleiding projectleider zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur en het soort opleiding. Een cursus projectleider kost gemiddeld tussen de € 2.900 en € 3.400.

De kosten van de opleiding kunnen betaald worden door jouw werkgever, of voor eigen rekening zijn. Vaak zijn er verschillende subsidiemogelijkheden waar jij of jouw werkgever gebruik van kunnen maken. Dat scheelt!

Alle opleidingen projectleider

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001