Volg nu GRATIS de training Introductie in de techniek!

Introductie in de Techniek gratis met het STAP-budget

Maak kennis met de wereld van techniek tijdens deze tweedaagse training!

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en lijkt techniek jou interessant maar heb je geen idee wat het beste bij je past?

Dankzij het STAP-budget kan je nu in twee dagen gratis kennismaken met de wereld van techniek tijdens de training Introductie in de Techniek.

Schrijf je in!

Over ‘Introductie in de Techniek’

Omdat technici hard nodig zijn hebben we speciaal voor het STAP-budget de training Introductie in de Techniek ontwikkeld. Tijdens deze praktijktraining kun je op een laagdrempelige en leuke manier ervaren of techniek iets voor je is en neem je een kijkje bij verschillende disciplines binnen de techniek. We nemen je mee in de wereld van onder andere elektrotechniek, koeltechniek, meet- en regeltechniek en pneumatiek. Wie weet loop jij hier straks de deur uit en heb je je nieuwe roeping gevonden!

Tijdens de training ga je zelf aan de slag met het mobiele practicum, want leren is doen! Na deze training weet je welke technische vakgebieden er zijn, weet je in hoofdlijnen wat de verschillende technieken inhouden en herken je verschillende technische systemen. Je kunt zelfs elektrotechnische schakelingen en pneumatische besturingen bouwen.

Het programma

De twee trainingsdagen zijn van 09.00 tot 16.00 uur en worden een combinatie van luisteren en doen! Er komen (beperkte) theoretische achtergronden aan bod, veel praktijkvoorbeelden en -toepassingen, veel animaties en filmpjes en… je gaat vooral ook zelf aan de slag met practicums om verschillende technieken zelf te ervaren.

Voor wie is Introductie in de Techniek?

De training is speciaal ontwikkeld voor mensen die aan de slag willen in de techniek, maar nog niet weten wat de mogelijkheden zijn. Dus wil je weten welk technisch vakgebied het beste bij jou past? Dan is deze training geschikt voor jou.

Waar kun je Introductie in de Techniek volgen?

De training wordt op meerdere momenten in het jaar geven bij de vestigingen van ROVC in Ede, Helmond en Dordrecht.

Aanvraagperiodes STAP-budget

Elke 2 maanden om 10.00 uur start een nieuwe periode waarin je het STAP-budget kunt aanvragen. Voor 2023 gelden de volgende aanvraagperiodes:

  • 3 juli 2023 t/m 3 september 2023
  • 4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
  • 1 november 2023 t/m 31 december 2023 We raden je aan om jezelf vanaf 24 uur voor de start van het tijdsblok vast aan te melden via het STAP-voorportaal van het UWV. Je wordt dan eerder in de wachtrij geplaatst. Let op: De overheid heeft aangekondigd per 2024 te stoppen met het STAP-budget.

Gratis?

Ja! Introductie in de Techniek is helemaal gratis met het STAP-budget. Wil je de training volgen zonder het STAP-budget? Dat kan ook, maar dan kost de training €765,-

Schrijf je in!

Zij gingen jou voor!

Lees hun ervaringen!

Bathseba

Bathseba

Mocht je als vrouw nog twijfelen of techniek iets voor je is? Deze training is perfect om erachter te komen waar je interesses liggen. Techniek is de toekomst!

Bathseba - Digitaal printoperator

Albert

Albert

Ik wilde me meer verdiepen in wat er allemaal mogelijk is zodat ik straks een goede keuze kan maken en iedere dag met een grote glimlach naar mijn werk kan gaan!

Albert - Docent

Contact

Ontwikkeladvies

Wij helpen jou met persoonlijk ontwikkeladvies. Of je nu werk zoekt of juist een andere functie bij je huidige werkgever: jouw vooropleiding, ervaring, motivatie en ook ambitie staan bij het persoonlijke ontwikkeladvies centraal.

Formulier Stel al je vragen Bel 088 939 0001